El PP titlla d’irregular la contractació de l’autor de l’informe sobre la neteja municipal

  0
  28
  informe neteja.jpg

  11/01/2017 – El grup municipal estudia denunciar el govern per prevaricació i malversació.

  El PP de Badalona acusa el govern de Badalona de possible malversació de fons i prevaricació en la contractació de l'autor de l'informe que parla d'irregularitats en el servei de neteja municipal prestat per FCC. “La relació contractual entre el consistori i aquest membre de la CUP s’ha infringit greument i nosaltres no podem permetre que l’alcaldessa i el seu govern ajudin a fer negoci a algú relacionat directament amb el seu partit”, ha etzibat el president del grup popular, Juan Fernández. De fet, asseguren que estudien presentar una denúncia.

   

  El contracte, segons el PP, va ser firmat el passat 18 de novembre de 2015 i preveia la realització de deu informes dels serveis obligatoris que presta l’Ajuntament, com ara clavegueram, recollida de residus, o enllumenat públic, que havien d’estar enllestits en un període màxim de tres mesos. La quantitat a pagar pel total de la feina encarregada era de 12.686,66 euros.

   

  El president del grup municipal, Juan Fernández, especifica que “dels deu informes que havia de presentar només ha fet un, ho ha presentat tard, i en canvi ha cobrat com si hagués realitzat tota la feina en el temps en que havia de realitzar-la”.

   

  Des del govern municipal asseguren que la contractació va ser tramitada amb tots els procediments legals, fiscalitzats pels departaments i les figures autoritzades de l'Ajuntament. L'alcaldessa Dolors Sabater i el regidor d'Hisenda, Jose Téllez, han subratllat que va ser el govern qui va indicar a l'autor que, finalment, se centrés en l'auditoria del contracte de neteja, el més important de la ciutat.

   

  En aquest sentit, asseguren que el treball realitzat, un informe detallat de quasi 200 pàgines que analitza el servei de neteja des de 2010 i fins a 2015, està totalment justificat. Tanmateix, consideren que la gravetat resideix en el possible frau de quasi 13 milions del contracte de neteja, i reproven al PP que no hagi donat explicacions al respecte.