El projecte del Museu del Còmic torna a envoltar-se d’incertesa

  0
  41
  IMG_4049.JPG

  08/04/2013 – El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assegura que la Generalitat no té recursos per tirar endavant el projecte; el director del Saló del Còmic, Carles Santameria, assegura que ja s'està treballant en la fundació mixta que podria ser la solució.

  Fa unes setmanes, després d’una reunió entre el director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, Carles Santamaria, el president de l’Associació Professional d’Il·lustradors, Miguel Gallardo, i l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, semblava que el projecte del Museu del Còmic començava a desatascar-se. Llavors, es va parlar de la possible creació d’una fundació mixta, entre agents públics i privats, per poder trobar finançament i impulsar la finalització del desitjat equipament a Badalona. Aquests dies, però, s’ha tornat a posar en qüestió el seu avenç.

   

  La passada setmana, durant la presentació de la 31ª edición del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va deixar ben clar que la Generalitat no disposa dels recursos per enllestir i posar en funcionament el museu. “No estem en condicions. Fer un museu nacional significa dedicar una part important dels recursos que tenim treient-los d’altres llocs, i no ho podem fer”. El responsable de Cultura també va subratllar que Badalona tampoc “está en condicions d’intervenir” i que “no pot aportar gran cosa”.

   

  Mascarell va avisar que el projecte no podrà tirar endavant pel moment si no es troba “un model sostenible i viable”. Per això, diu, s’han de “modificar els punts de partida i posar sobre la taula un plantejament diferent”.

   

  Santamaria, per la seva part, explica que la Conselleria s’ha mostrat receptiva quant a crear una fundació mixta que permeti trobar finançament extern. El director del Saló del Còmic afirma que ja s’està treballant amb tot el sector i el món de la il·lustració per fer realitat aquesta fundació.

   

  Fins ara s’ha invertit més de tres milions d’euros en la rehabilitació de l’antic edifici de la CACI, futura seu del Museu del Còmic.