El Sant Josep s’obre a Europa i al món

  0
  36
  DSC_1012.JPG

  31/08/2016 – El club, tot un referent en el bàsquet de formació, organitza a Badalona un torneig internacional cadet que està cridat a fer història.

   

  Quan l’estima pel bàsquet i la fam de canvi són inesgotables, qualsevol obstacle es pot superar. Coincidint amb el 75è aniversari de l’entitat, el CB Sant Josep ha decidit premiar la ciutat de Badalona amb la creació d’una competició de primer nivell que dotarà el bressol del basquetbol d’encara més prestigi internacional.

   

  El club parroquial organitza el pròxim cap de setmana (2, 3 i 4 de setembre) un innovador torneig cadet amb clubs de primer nivell europeu, seguint un format similar al del popular Adidas Next Generation Tournament de l’Hospitalet.

   

  Equips com el Maccabi de Tel Aviv, el Divina Seguros Joventut, el CAI Saragossa, el FC Barcelona i la Stellazzurra Basketball Academy compartiran cartell amb el cadet groc-i-lila del Sant Pep.

   

  En Guillem Franquesa, coordinador del club parroquial, i l’Emiliano Ramírez, actual president de la junta, ens reben per compartir i relatar tot l’esforç i la feina que s’amaga darrere d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

   

  “Aquesta és una acció que teníem al cap des de fa anys. Amb el canvi de junta que va viure el club l’abril passat es va decidir que calia organitzar un gran esdeveniment que ens aportés reconeixement tant dins com fora de Badalona”, comentava Guillem Franquesa per obrir l’entrevista realitzada a la sala de juntes del Centre Parroquial.

   

  “Pel club, el torneig és com uns Jocs Olímpics. Estic convençut que, si ho fem bé, això ens donarà nom i ens situarà en el mapa del bàsquet nacional. A més, també ens servirà com a motivació per millorar en altres facetes del club. Estem en bona forma, però volem ser l’Usain Bolt”, afegia tot seguit el coordinador del Sant Pep.

   

  Quan la idea d’organitzar una competició amb convidats d’excepció es va començar a articular, la direcció esportiva i la junta parroquial va voler complir amb una premissa bàsica: crear un cartell de clubs que fes goig. Per aconseguir-ho, va caldre ajuda.

   

  “Teníem clar que el torneig havia de ser de qualitat. Necessitàvem equips de prestigi en categories formatives i, a poder ser, que també tinguessin bon nom a l’elit. Gràcies a la col·laboració d’en Paco Caballero, del torneig de l’Hospitalet, vam poder accedir a tots aquests grans clubs”, revelava Guillem Franquesa.

   

  El Sant Josep va decidir que el torneig fos de categoria cadet per diverses raons. Primer perquè en l’etapa cadet el bàsquet es comença a professionalitzar i, en conseqüència, s’augmenta el caràcter competitiu de les lligues. En segon lloc, el club va detectar que a nivell de l’Estat hi havia un gran buit d’oferta de tornejos importants en aquesta franja d’edat.

   

  Amb accent badaloní

   

  El I Torneig Internacional Cadet del CB Sant Josep (clic per consultar el calendari i els horaris) té una missió clara: mostrar-se arreu com un esdeveniment amb un marcat accent badaloní.

   

  Tots els clubs participants (Grup A: Maccabi, Penya, Sant Josep / Grup B: CAI, Barça Lassa i Stellazurra) s’allotjaran en diferents hotels i hostals de la ciutat i podran gaudir de diferents activitats programades per la junta parroquial.

   

  Gràcies a la col·laboració de Marina Badalona, l’organització ofereix la possibilitat als clubs convidats de realitzar un passeig pel litoral badaloní a bord del Quetx que hi ha al port.

   

  A més, les instal·lacions del CN Badalona obriran les seves portes per rebre els jugadors del torneig durant les pauses que hi haurà entre els diferents partits. Per acabar, cal destacar que l’extècnic del FC Barcelona Lassa, Xavi Pascual, serà el convidat d’excepció de l’esdeveniment. El pròxim dissabte al vespre, Pascual oferirà una xerrada de bàsquet que anirà acompanyada per un sopar (cal reserva).

   

  “Hem rebut la col·laboració de diferents empreses i comerços de proximitat, però encara no tenim la solidesa necessària com perquè una gran marca ens pugui patrocinar. De moment, el torneig és Sant Josep 100 per 100”, valorava Guillem Franquesa.

   

  Engestur, Tusgsal, Frutaway, RafaelHoteles, Hostal Solimar, Hotel Miramar, La Plana Joieria, Enrique Tomás i Marina Badalona són les entitats que s’han posicionat al costat de la competició, tot i que l’Eurolliga estarà pendent del torneig. A mitjà termini, l’objectiu del Sant Josep seria poder incloure el seu format dins de la categoria Adidas Next Generation, iniciant d’aquesta manera l’oferta cadet d’aquest prestigiós segell de competicions de formació.

   

  Sinèrgia de canvis

   

  Des que el passat mes d’abril el CB Sant Josep va viure un canvi de junta directiva, ara encapçalada per Emiliano Ramírez, el club ha inaugurat un extens programa d’actualització i millora en la majoria de les seves àrees. Una de les novetats més destacades és la celebració del torneig internacional, però n’hi ha d’altres.

   

  “La nova junta ha entrat amb ganes de canvi. Creiem que és imprescindible trencar amb la situació d’immobilisme que es viu a tot el bàsquet badaloní. En part, per això organitzem el torneig internacional. Després, cal dir que hem començat a actualitzar la instal·lació i a renovar tot l’equip tècnic”, declarava Emiliano Ramírez des de la seu social del club groc-i-lila.

   

  Segons el president del Sant Josep, “en l’àrea econòmica” l’entitat es planteja “continuar sense deure diners a ningú”. “No som un club que aspiri a tenir beneficis, però des de la junta volem aconseguir més recursos per invertir-los en instal·lacions i personal”, apuntava Ramírez.

   

  El president del Sant Josep creu fermament que, amb la celebració del torneig que comença aquest divendres, l’entitat que dirigeix estarà realitzant una gran tasca d’imatge.

   

  “En part, Badalona es coneix gràcies a la Penya. Nosaltres també volem contribuir en aquest procés de promoció de la ciutat, sempre des de la nostra posició”, assegurava l’Emi. Estem segurs que els resultats seran els desitjats. Amb aquesta ferma voluntat, errar és impossible.