Els veïns de Sant Roc demanen recuperar la Unitat Omega després del tiroteig entre famílies

  0
  35
  ClYGv3YVEAAyRol.jpg

  21/06/2016 – El tiroteig de la passada setmana als carrers del barri de Sant Roc ha mobilitzat un cop més l'opinió pública i ha servit de combustible per a certes reivindicacions del veïnat.

  El tiroteig de la passada setmana als carrers del barri de Sant Roc ha mobilitzat un cop més l'opinió pública i ha servit de combustible per a certes reivindicacions del veïnat. A finals de setmana, l'alcaldessa, Mossos i Guàrdia Urbana es van reunir amb entitats i l'associació de veïns per tractar les qüestions relatives a la seguretat, i allà van quedar exposades les reclamacions del districte en aquest sentit.

   

  Des de l'AVV van demanar que el govern recuperi una unitat d'intervenció especial que pugui actuar en fets puntuals com el tiroteig. “Ens és igual que es digui Omega o d'una altra forma, però cal aquest reforç”, creu el president veïnal, Diego Justicia. L'entitat destaca que tornar a habilitar un grup policial especial seria beneficiós per a Sant Roc i tota Badalona.

   

  D'altra banda, reclamen que es reforci la presència durant el vespre i tota la matinada, que, diuen, és la franja de més conflictivitat. “L'incivisme produeix inseguretat, i cal treballar per aturar-ho, sobretot des de l'educació i la pedagogia. S'ha d'atacar l'absentisme, que és el problema d'arrel”, remarca Justicia. En aquest sentit, el representant afirma que s'està perdent el respecte per l'autoritat i que alguns espais públics, com l'espai sota la C-31, on hi ha “més de 40 faroles trencades”, s'estan degradant.

   

  Fonts municipals expliquen que, tal i com s'ha transmés al veïnat, el govern ha contactat amb diferents conselleries de la Generalitat per demanar atenció especial, inversió i intervenció al barri de Sant Roc. A nivell de seguretat, concretament, s'ha sol·licitat més patrullatge especial de les ARRO i agents. Pel que fa a Guàrdia Urbana, asseguren haver augmentat la presència i, de fet, la detenció de diumenge va ser fruit d'aquesta mesura. El reforç romandrà fins que conclogui la reforma del cos local.

   

  Des del govern recorden que, durant el mandat del PP, amb la Omega en funcionament, es van produir tres assassinats a peu de carrer. Tanmateix, indiquen que la unitat especial començava el seu torn a les sis de la tarda, i que el tiroteig de la setmana passada, per exemple, va ser abans. "La Omega no hauria estat activa el dimarts passat; en canvi, el reforç de patrulles de barri va permetre que diferents vehicles estiguessin al lloc dels fets en poc més de dos minuts".