Empat agredolç del Badalona

0
    43

17/02/2013 – Amb l'àrbitre com a fortuït protagonista, el Badalona i el Nàstic de Tarragona han empatat aquest matí al Centenari 2-2. Els dos gols escapulats han estat obra de Pelegrí de penal

En l'anàlisi d'un partit amb tres penals xiulats i dos jugadors expulsats, sembla indispensable incidir en el paper del jutge del mateix per entendre el resultat final. Però malgrat el protagonisme del col·legiat Rives Leal, el duel que ha enfrontat aquest matí al Badalona contra el Nàstic de Tarragona ha tingut tot un seguit d'ingredients que han acabat deixant el paper de l'àrbitre en una qüestió accessòria i no necessàriament fonamental. La incidència de les seves decisions ha desagradat per igual a badalonins i tarragonins. Per tant, malgrat que tots dos poden tenir motius sobrats de queixa, el greuge queda amortitzat pels errors arbitrals que al final han acabat també afavorint de manera pràcticament equiparada en diversos moments del matx a uns i altres.

Un Badalona espès, traslladava d'inici al camp el seu amoïnament per la classificació. A l'equip se'l notava superat per la situació i semblava que li costava carregar amb el pes de la necessitat d'espavilar-se. El Nàstic en canvi ha començat molt encertat, movent la pilota amb molt de criteri i dominant a un Badalona que no trobava encert en la distribució ni cap mena de profunditat en atac. En el minut 15 l'àrbitre ha xiulat penal de Jerson sobre el visitant Javi Martínez. El tarragoní Marcos no ha fallat i ha posat als de Salamero per davant. El gol ha servit per preocupar més a un Badalona capcot, insegur i del tot incapaç de donar rèplica a la seguretat visitant.

Però en aquestes ha aparegut una internada d'Abraham, que tornava a ser el més perillós en atac del Badalona, perquè l'àrbitre xiulés el segon penal del partit. Pelegrí ha pres la responsabilitzat i ha fet l'1-1. Però a la bona notícia de l'empat li seguien dues de dolentes pels badalonins. Primer la lesió de Jerson, qui ha hagut de marxar, sent substituït per Ferrón. I més tard l'1-2 tarragoní. Javi Martínez assistia a Marcos perquè fes el seu segon gol. En el darrer minut de la primera part, l'àrbitre ha anul·lat sense aparent explicació un gol de cap de Borja Abenia.

La segona meitat ha canviat de dominador. El Badalona s'ha rentat la cara i s'ha tret la son de sobra. L'equip era un altre, havia sortit dels vestidors amb energia renovada, amb la seguretat de poder donar la volta al desfavorable resultat de llavors. Poc a poc han començat a encadenar-se les ocasions locals. Primer Abraham, després Xavi Muñoz i per últim Borja. En només deu minuts, el Badalona ha gaudit de tres molt bones ocasions per empatar. Però ha estat al 72', i novament de penal, quan Pelegrí ha posat en el marcador el 2-2. El Nàstic es quedava alhora amb deu i el Badalona ha començat a creure's que podia guanyar. Però una vermella directa a Xavi Muñoz ha deixat a tots dos equips amb un home menys. L'empat era just fins llavors i el marcador ja no es mouria. En el tram final, cap dels dos ha volgut arriscar en excés.

Amb el punt aconseguit, el Badalona augmenta a quatre punts la distància sobre la promoció de descens i a cinc sobre els descens directe. En canvi, els de Càmara han vist com l'Espanyol B els supera en la classificació i això situa en setzena posició al conjunt badaloní.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Pelegrí, Jerson Bosch (Ferrón 30'), Bermudo; Borja Abenia, Xavi Muñoz, Abraham, Robert (Cortés 60'); Bueno, Gabri (Javi Moreno 83')

Nàstic Tarragona: Rubén; Vélez (Benito 56'), Arnau, Xisco, Viale; Bezares, Marc Martínez, Bueno, Javi, Marcos (Mairata 75'), Perera

Àrbitre: Rives Leal (col·legi valencià). Grogues: Pelegrí, Jerson, Ferrón, Robert, Borja (Badalona); Vélez, Bezares, Xisco (Nàstic). Doble groga: Viales (Nàstic). Vermella: Xavi Muñoz (Badalona)

Gols: 0-1, Marcos -penal- (minut 14); 1-1, Pelegrí -penal- (minut 28); 1-2, Marcos (minut 32); 2-2, Pelegrí -penal- (minut 72)