“GORA DIMONI-ETA”: un tuit de la CUP desperta les crítiques de la política local

  0
  64
  cup.jpg

  14/03/2016 – El tuit de la CUP de Badalona ha aixecat polseguera els darrers dies i ha activat crítiques des de diferents sectors de la política local. 

  Incendi a les xarxes socials una vegada més. Un tuit de la CUP de Badalona ha aixecat polseguera els darrers dies i ha activat crítiques des de diferents sectors de la política local. El compte de la formació va publicar una fotografia del disseny de la dimònia escollida per a la Cremada d’enguany amb la frase: “GORA DIMONI-ETA! Una dimònia-titella que s’ha alliberat dels fils és el disseny guanyador pel Dimoni 2016”, en referència a la campanya que va desencadenar la detenció dels titellaires a Madrid. Setmanes més tard, la CUP ha tornat a despertar una polèmica enterrada.

   

  La postura més crítica ha estat la de Xavier Garcia Albiol. “Em produeix llàstima i fàstig que es faci servir el principal símbol de la ciutat, el que presidirà les properes Festes de Maig, per envalentir els terroristes”. L’exalcalde ha avançat que estudiaran la possibilitat de dur la piulada davant la justícia. També han reprovat el missatge la resta de partits de l’oposició i membres dels partits del govern, a través de les xarxes socials i altres espais com la tertúlia de Ràdio Ciutat de Badalona. Més enllà de considerar l’acció enaltiment del terrorisme o no, la principal denúncia és la utilització i la politització d’un símbol tan representatiu de la ciutat, a més de barrejar indirectament l’autora del disseny.

   

  A través del propi compte, la CUP, que no ha retirat pas la piulada, ha recordat que el missatge és un recordatori de la campanya en la que milers de persones van penjar a la plataforma de microblogging el lema “Gora” + qualsevol paraula acabada amb “ETA”, en defensa de la llibertat dels titellaires detinguts arran d’un espectacle a Madrid.

   

  Albiol, també assenyalat per un tuit sobre l’11-M

   

  Mals dies per als gestors dels comptes de Twitter de la política local. Divendres al matí, 12è aniversari de l’atemptat de l’11 de març a Atocha, un tuit de Xavier Garcia Albiol incendiava la xarxa: “Tal día como hoy unos canallas asesinaron a 192 personas. Algunos les siguen riendo las gracias #11M #NoOlvidamos”. Va durar poc. Al cap d’una estona, el missatge havia estat esborrat i substituit per un semblant que modificava la segona frase: “Tal día como hoy unos canallas asesinaron a 192 personas. Siempre estaremos al lado de las víctimas del terrorismo #11M". El partit ha explicat que no va ser ell l’autor del tuit, sinó la seva community manager.