Hotels, restaurants i guinguetes s’adapten a la nova “realitat”

  0
  14

  Els establiments hotelers comencen a tornar a la nova realitat. Un exemple el trobem a l’Hotel Miramar que ha tornat a obrir les portes aquest dilluns, 22 de juny. L’hotel de la Rambla, que aquest any fa 75 anys que està obert, tornarà a obrir després de més de tres mesos. El Rafael Hoteles, que durant el confinament ha estat la seu de l’Hotel de Salut coordinat pel Germans Trias i Pujol, haurà d’esperar uns dies més per tornar a la nova realitat.

  D’altres establiments hotelers de la ciutat, com l’Hostal Badaloní, ja fa dies que van tornar a obrir amb una ocupació força alta. Un altre cas és el Solimar, que ha restat obert perquè durant els dies de confinament tenia una clientela vulnerable i fixa. Tots els hotels, però, coincideixen que molt haurien de canviar les coses perquè mesos de calor pengin el cartell de complet als seus establiments. De fet, la paraula més repetida dels seus responsables ara mateix és preocupació.

  Durant aquests darrers dies, segons ha pogut consultar el Diari de Badalona, molts d’aquests establiments hotelers de la ciutat tenen una ocupació de mitjana d’un 20%, tot i que esperen que a mesura que s’acosti el mes d’agost els clients s’animin més a venir a Badalona. Ara per ara, però, és una incògnita si arribaran turistes internacionals a Barcelona aquest estiu i si aquests triaran un allotjament més tranquils en municipis de la rodalia de la capital catalana, com Badalona. D’altra banda, el Rafael Hoteles no estarà a punt fins a mitjans de juliol, tot i que una part de l’establiment restarà tancat per diferents mesures de protocol i seguretat. L’hotel de l’avinguda de Navarra començarà amb una ocupació d’un 20%, però espera augmentar el nombre de persones que dormin a l’establiment durant aquest estiu.

  Pel que fa als preus, les diferents plataformes digitals auguren preus més baixos, o ofertes de darrera hora, per tal d’atraure clients als hotels, hostals o pisos turístics de Badalona.

  A Barcelona, pocs hotels han obert les seves portes

  Tot i l’obertura de fronteres i els anuncis per fomentar el turisme, la incertesa plana damunt del sector hoteler després de la crisi del coronavirus. Les xifres ho confirmen: segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, només el 10 % del total d’establiments hotelers de Barcelona obriran durant el mes de juny. Alguns ja han avançat que ajornaran l’obertura fins a l’1 de juliol, amb l’esperança d’acumular més reserves. Tot i això, la previsió del gremi tampoc no és gaire optimista per a la resta de mesos d’estiu. Es preveu que l’augment serà gradual durant juliol i agost, i que, a finals de setembre el nombre total d’hotels oberts serà d’aproximament 163 , un 37 % del total.

  Les guinguetes de Badalona comencen una temporada més curta però amb ganes de platja

  Ja han obert. El passat cap de setmana va ser el primer que les guinguetes de la platja de Badalona van obrir. Finalment han obert totes, menys la situada a la platja d’en Pont d’en Botifarreta, que de moment no han obert les portes. Els primers dies oberts, segons ha pogut consultar aquest Diari a dos dels concessionaris de les guinguetes de Badalona ha estat tot un èxit de clients, fins i tot amb les taules i cadires plenes a gairebé durant tot el dia. Tot i això, la nit de Sant Joan no van ser tan concorreguda a les guinguetes, pel fet que la platja estava tancada i l’horari de tancament es va avançar a les 2 de la matinada. Ara els guinguetaires esperen que el temps acompanyi, cosa que ajudaria ha recuperar una mica la temporada. Els concessionaris admeten que un estiu amb pocs dies de pluja pot ajudar a fer més calaix i atraure més clients. Com tots els establiments, les guinguetes han separat més les taules i segueixen les normes de seguretat, com mascaretes o gel hidroalcohòlic.

  Terrasses plenes i restaurants esperançats amb un estiu atípic

  Una de les imatges d’aquests dies a Badalona són les terrasses de bars i restaurants plenes de clients. Des de la desescalada, aquest és un dels espais més cotitzats a la ciutat. Un exemple el trobem en els establiments de la Rambla, alguns fins i tot han hagut de contractar més personal. Cas a part són molts dels restaurants de la ciutat. La limitació d’aforament, dels primers dies, no ha ajudat a una recuperació rapida del cop d’estar tancats durant tres mesos. Els restauradors de la ciutat confien en aquest estiu atípic, on molts badalonins no marxaran de vacances o faran escapades més curtes i pròximes que altres anys per tal de tenir més clients.

  Comerciants del Centre carreguen contra la pacificació del carrer Francesc Layret

  Un grup de comerciants del carrer Canonge Baranera han expressat el seu malestar pel tancament permanent del carrer Francesc Layret. Segons aquests botiguers, aquesta pacificació ha fet baixar les vendes un 30% durant els darrers dissabtes. Els comerciants d’aquest carrer han demanat a l’Ajuntament que repensi l’opció de tallar el carrer els dissabtes i opti per fer-ho només els diumenges, quan les botigues estan tancades.

  Aquest diumenge les botigues restaran obertes

  D’altra banda, un cop moltes botigues han començat oficialment les rebaixes d’estiu, aquest diumenge 28 de juny, les botigues de Badalona podran obrir les portes. Serà el primer diumenge, després de la pandèmia, que els establiments podran aixecar la seva persiana. El fet que sigui final de mes, i l’inici de l’estiu, pot fer que les vendes s’animin durant la jornada de diumenge.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí