Ingressada a Guttmann una nena a la que l’enterovirus li ha provocat una tetraplegia

  0
  12
  guttmann.jpg

  23/05/2016 – Un dels casos de la quarantena d’afectats per enterovirus amb complicacions neurològiques és una nena de tres anys que està ingressada a l’Institut Guttman

  Un dels casos de la quarantena d’afectats per enterovirus amb complicacions neurològiques és una nena de tres anys que està ingressada a l’Institut Guttman amb tetraplegia, segons ha pogut saber l’ACN. La nena va començar a tenir problemes respiratoris el mes de febrer. Va ser tractada inicialment a la Vall d’Hebron i des de fa tres setmanes està ingressada a l’Institut Gutmann de Badalona perquè l’evolució de l’enterovirus li ha provocat l’afectació a les extremitats. Es tracta d’una tetraplegia del tipus T2, que afecta totes les vèrtebres fins a la segona, per la qual cosa l’afectada només pot moure el cap. De moment, l’equip mèdic que la tracta no pot determinar si la tetraplegia pot ser reversible.

   

  En un cas d’aquestes característiques cal esperar unes setmanes per començar el tractament perquè els primers compassos són d’observació. Per això, la nena tot just ara ha començat un tractament neurorehabilitador. D’altra banda cal destacar que la nena també està amb ventilació assistida perquè té una afectació al diafragma.