Joves de Badalona disputaran les olimpíades mundials de robòtica a l’Índia

  0
  56
  robotica 2.jpg

  06/10/2016 – Han dissenyat una impressora 3D que funciona amb plàstic biodegradable i un robot que recicla ampollas de plàstic.

  Un grup d'adolescents de l'escola Sant Andreu de Nazaret de Badalona ha resultat guanyador del primer premi nacional de la World Robot Olympiad, una de les competicions de robòtica més prestigioses celebrades arreu del món. Els joves, estudiants d'ESO del centre, es van imposar a principis de setembre a la convenció estatal celebrada a Logroño, on els seus projectes sobre la gestió de residus i el medi ambient els van col·locar en la primera posició de la categoria per a adolescents.

   

  El proper pas del grup de robòtica del Sant Andreu, sota el nom de Nazaret Área 7, és el de viatjar a Delhi per participar en la final internacional, on hi participaran més de 50 països i 3.000 persones, a finals de novembre.

   

  Un robot reciclador i una impressora 3D de plàstic biodegradable

   

  El projecte d'enguany del conjunt escolar se centra en l'estudi dels residus plàstics i el seu impacte ambiental. Han desenvolupat tres línies d'actuació, una d'elles la creació d'una plataforma de joc online (www.playforyourworld.com). A les altres dues, el grup de robòtica ha desplegat tot el seu enginy i ha creat una impressora 3D que imprimeix amb plàstic biodegradable com a colofó a un estudi sobre una alternativa ecològica a les peces Lego, també amb material biodegradable però de les mateixes propietats.

   

  Per últim, el robot de la iniciativa d'aquest 2016 està fabricat i dissenyat amb l'objectiu de fer filament a partir de les ampolles de plàstic, com a mètode per reutilitzar aquest residu.

   

  Recerca de finançament i patrocinadors

   

  Igual que l'any passat, quan els nois i noies van viatjat a la final de Qatar amb un robot avalat per la NASA, enguany els hi resulta imprescindible trobar suport econòmic per poder finançar el desplaçament fins a la Índia, on competiran a la final amb milers de joves d'arreu del món. L'equip està obert a rebre qualsevol tipus d'ajuda o a promocionar negocis i empreses. En aquest sentit, fan una crida al teixit comercial i empresarial de la ciutat.