La ‘Magna Celebratio’ recrea disciplines esportives clàssiques com les curses de carros

    0
    32
    Magna 2014-70.jpg

    28/04/2017 – La 13a edició recorda el 25è aniversari dels JJOO de Barcelona 92.

    La Magna Celebratio, el Festival Romà de Badalona arriba enguany a la 13a edició i se celebrarà d'avui fins diumenge. Un projecte iniciat el 2005 pel Museu de Badalona amb l’objectiu de donar a conèixer l’important patrimoni romà que es conserva a la ciutat. Enguany destaca l’oferta d’activitats relacionades amb el món de l’esport amb motiu del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, dels quals Badalona va ser subseu.

     

    Els visitants podran conèixer algunes de les disciplines esportives que es practicaven a l’antiguitat clàssica i, per exemple, assistir a l’entrenament dels atletes per enfrontar-se a un pentatló, una de les proves més dures de l’esport olímpic. També es recrearan les curses de carros i els visitants coneixeran les normes de la competició i els premis dels guanyadors.

     

    La figura del poeta llatí Ovidi, un dels autors més coneguts de l’època romana, serà també protagonista en aquesta edició en la que es recordarà el bimil·lenari de la seva mort i s’oferiran tallers i demostracions sobre algunes de les seves obres més importants.

     

    Un any més el programa també inclou les Jornades de Cuina Romana amb diversos restaurants de la ciutat que elaboren plats inspirats en receptaris d’autors clàssics. Altres plats forts del festival són les recreacions històriques de nombrosos oficis tradicionals, les exhibicions sobre el món militar, els tallers infantils i per a adults per aprendre la cultura romana, així com les visites als espais museïtzats i espais no museïtzats i habitualment no oberts al públic. També hi haurà una xerrada sobre la importància de les troballes fetes al lateral de l’autopista C-31.

     

    Un altre capítol destacat del festival són les presentacions i les conferències on diferents especialistes acosten la cultura clàssica a la ciutadania. Cal posar de relleu la xerrada que el dissabte, a les 20 hores, tindrà lloc al Museu a càrrec de la seva cap de Departament d’Arqueologia, Pepita Padrós, per explicar la importància de les troballes fetes al lateral de l’autopista C-31 durant les intervencions arqueològiques realitzades recentment.