La platja dels Pescadors ja llueix la Bandera Blava

  0
  29
  banderablava.jpg

  08/07/2012 – La Bandera Blava és un guardó d'abast internacional que reconeix els criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat d'una platja.

  La Bandera Blava oneja des d’aquest cap de setmana a la platja dels Pescadors de Badalona, després que l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona la col·loqués divendres.

   

  El distintiu és un guardó d’abast mundial que reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.

   

  Per altra banda, l’Escola del Mar també va obtenir el reconeixement com a Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

   

  La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.