La pressió veïna atura un nou desnonament al barri de La Salut

  0
  35
  pah.JPG

  16/05/2013 – Prop d'una quarantena de persones, convocades per l'Associació 500×20 i secundades per la PAH Badalona, es van citar al domicili dels afectats i van aconseguir posposar el desnonament dos mesos.

  Els veïns i veïnes de Badalona van evitar ahir un nou desnonament. Una quarantena de persones es va apostar a les portes del domicili de les persones afectades, al carrer Havana, al barri de La Salut, i van aconseguir que la comissió judicial concedís una pròrroga de dos mesos després de parlar i negociar amb la dona del matrimoni implicat. Aquest cop va ser l’Associació 500×20 la que va portar la batuta de la convocatòria, plenament recolzada per la PAH de Badalona.

   

  El cas d’aquest dimecres no es tractava d’una execució hipotecària. La parella, d’uns 50 anys, porta en el mateix pis en règim de lloguer des de 1998 i el propietari els va informar fa uns mesos que havien de desallotjar l’habitatge per poder disposar d’ell. El problema no és l’impagament; tot i cobrar una ajuda social de 290 euros, el matrimoni sempre s’ha mostrat disposat a abonar la mensualitat d’uns 300 euros. El problema és que, amb aquests ingressos, no troben cap altre lloguer assequible i, segons expliquen, els Serveis Socials no els hi han donat cap alternativa ni solució. Tant 500×20 com la PAH han volgut subratllar que l’acte d’ahir anava encaminat a guanyar temps i pressionar l’Ajuntament per tal de trobar una nova vivenda als afectats, però en cap cas a denunciar l’actitud del propietari, que és un particular i es troba en plena legitimitat per recuperar l’immoble.