L’Associació Zurbarán, 17 anys de cultura extremenya a Badalona

  0
  Archivo 30-1-17 11 59 20.jpeg

  30/01/2017 – El Centre Cívic La Salut acull l’acte de commemoració amb actuacions de diverses cultures.

  Més d’un centenar de persones es van retrobar dissabte, 28 de gener, a la sala d’actes del Centre Cívic La Salut per celebrar el 17è aniversari de l’Associació Cultural Extremenya Zurbarán amb diverses actuacions.

   

  L’acte es va inaugurar amb els parlaments de la presidenta de l’entitat, Maria Angeles Pino, qui va expressar la seva satisfacció pel treball dels socis i les sòcies i la convocació d’activitats com el Certamen Internacional de Pintura de Zurbarán de Badalona, la festa de la samfaina i les sortides culturals, com així també, la seva coral que porta també el nom del pintor extremeny Zurbarán. “M’agrada el dinamisme i el vitalisme que té l’Associació Zurbarán, que fa de l’art el seu senyal d’identitat com, així també, el seu treball per unir el poble extremeny i català”, va ressaltar l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

   

  Tot seguit, la coral Zurbarán va iniciar el programa d’actuacions amb diverses jotes extremenyes, i que va donar pas a les sevillanes de l’associació andalusa Tacón del Duende, als cants de la coral de gent gran de Pep Ventura -de la mà del president de la Unió de Corals de la Gent Gran de Badalona, Bruno Nájera-, i, finalment, el show del transformista Nelly.

   

  L’Associació Cultural Extremenya Zurbarán de Badalona es va fundar l’any 2000 i fins l’actualitat ha promocionat les tradicions i la cultura de la seva regió amb la catalana.