L’atleta Melany Bergés apadrina la VI Cursa Benèfica per les Malalties Minoritàries

0
    31

06/03/2017 – Aproximadament mig miler de persones participen en la prova per col·laborar en la investigació.

L’Associació de Veïns de Turó del Caritg i l’Associació de Comerciants Piferrer Salut Alta ja sumen una cursa més en el seu ‘palmarès’ organitzatiu. Al costat de l’Ajuntament de Badalona i de múltiples entitats i empreses, aquestes dues associacions van poder tornar a omplir els carrers de Badalona per col·laborar en la investigació sanitària.

La VI edició de la Cursa Benèfica per les Malalties Minoritàries es va desenvolupar el passat diumenge  a la ciutat, establint la plaça Caritg com a eix central de sortida. En total, uns 500 corredors es van sumar a la causa per aportar recursos als projectes d’investigació que es duen a terme a través de la Fundació Institut Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i  la Unitat de Malalties Minoritàries Pedriàtiques del centre.

Arnau López (18:04) i Fina Ortuño (26:17) es proclamarien guanyadors en el recorregut de 5km, mentre que Javi Aznar (36:50) i Florence Bertholet (43:13) serien els primers a creuar la meta dels 10km.

En l’edició d’enguany, la cursa comptaria amb el suport d’una badalonina referència dins del món de l’atletisme. Parlem de Melany Bergés, atleta paralímpica (diploma a Río) de Llefià i vigent campiona d’Europa de 400 metres. Bergés participaria en l’entrega de dorsals i seria l’encarregada de donar la sortida al costat de la regidora María Gallardo.

Incidents en un bar

Durant el desenvolupament de la cursa va ser necessària l’actuació dels cossos policials, ja que en un bar que es trobava dins del recorregut fixat s’hi van produir incidents. Un col·lectiu de persones va començar a increpar els corredors i a tallar-los el pas mentre consumien begudes alcohòliques. Dos d’ells van acabar detinguts.