Les Festes de Maig escalfen motors amb activitats de cultura popular a la Rambla

  0
  29
  Festivitat-Sant-Anastasi-10.jpg

  28/04/2017 – El dimoni començarà a ser instal·lat aquest mateix cap de setmana, si no hi ha cap imprevist.

  Les Festes de Maig escalfen motors, el proper dilluns 1 de maig, amb un acte que s’ha convertit en un clàssic; el Sigues la Festa. De fet, la festa s’ha convertit en una festa de la cultura popular badalonina i on tothom qui ho vulgui podrà portar un gegant o un drac, fer d’enxaneta, posar-vos una faixa i fins i tot emprovar-vos la indumentària dels diables, els Miquelets, Satanasis, Estaferms o dansaires, entre d’altres. De fet, és l’únic dia de l’any que qualsevol ciutadà pot participar-hi d’una manera interactiva. De fet, a l’altra banda de la via del tren, ja s’haurà instal·lat el dimoni que cremarà la Nit de Sant Anastasi. El dimoni, segons les previsions, ja quedarà del tot instal·lat a la platja dels Pescadors aquest mateix cap de setmana. El disseny d’aquest any porta per nom Dimoni aixeca murs.

  S’inaugura la mostra Forjadors de la festa

  La Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme acollirà els elements festius que participen a les Festes de Maig. Els gegants de la ciutat i l’Àliga estaran exposats, com sempre, a la planta baixa de la Casa de la Vila. L’exposició consta de cinc apartats que, units, pretenen esdevenir un reflex de la cultura tradicional i popular de Badalona present a les Festes de Maig.L’exposició restarà oberta fins el proper 28 de maig.

  La festa del dimoni a l’escola 

  Com cada any, la Rambla de Badalona acollirà la festa adreçada a tots els escolars de la ciutat.És tradició que les nenes i els nens participants col·loquin les seves maquetes al voltant del Dimoni perquè s’encenguin el dia de la Cremada. El dijous, 4 de maig, a les 10h, tindrà lloc la festa amb animació infantil a càrrec de Corrandes amb l’espectacle Visca la festa!La festa començarà oficialment el dia 5 de maig amb el Pregó, a les 19h, a càrrec del doctor Pere Joan Cardona.