Les obres de reparació del Pont del Petroli s’allargaran fins passat l’estiu

  0
  IMG_0154.JPG

  24/03/2017 – En resposta a les preguntes del PSC, el govern admet que la previsió de finalització és el setembre-octubre.

  Badalona podria viure aquest 2017 el primer estiu sense Pont del Petroli en els darrers anys. El temporal de finals de gener és encara present entre els veïns de la ciutat i sembla que impedirà gaudir de la icona de la ciutat durant els mesos de bany. Si bé fins ara el govern havia preferit no pronunciar-se sobre una data concreta, sembla que la previsió per finalitzar les obres de rehabilitació seria el mes de setembre o octubre.

   

  Així ho ha admès el regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, en resposta a les preguntes del grup municipal del PSC. Fa cosa d'un mes, el president socialista, Àlex Pastor, va dirigir qüestions sobre la reparació i els seus terminis al govern, i aquesta setmana ha rebut la contestació, a la qual ha tingut accés el Diari de Badalona.

   

  Tal i com va explicar l'executiu els darrers dies, fins ara només s'ha fet una avaluació dels danys de l'estructura, tant de la part submergida com de la part emergida. “Encara no hi ha cap empresa contractada per fer els serveis de reforma i reparació, ja que encara no es disposa del projecte executiu”, expliquen des de Medi Ambient. La inspecció submarina ha corregut a càrrec de l'empresa D. Nota, mentre que el peritatge i valoració de danys, a Enginyeria Reventós.

   

  De la reparació que ha de començar, l'estructura de fusta és la part més costosa, prop de 50.000 euros, mentre que la reposició dels ànodes de sacrifici, els elements elèctrics que protegeixen els pilars del pont de la corrosió de l'aigua, suposaran 22.000 euros. La reparació de sis pilons ascendirà a prop de 20.000 i la reposició de la barana d'acer inoxidable, a 14.000 euros.

   

  A dia d'avui s'està elaborant el projecte executiu, la redacció del qual, sumada a la direcció de l'obra i a a coordinació de la seguretat arribarà als 21.000 euros. Com dèiem al principi, doncs, les previsions, sempre segons el document, és que les obres estaran acabades cap al mes de setembre o octubre.