L’exalcaldessa Maite Arqué, ‘esquitxada’ pel ‘cas Mercuri’

  0
  31
  maite arqué.jpg

  13/03/2015 – La jutgessa ha cridat a declarar una vintena de regidors o exregidors més de diferents poblacions catalanes que van ser membres del Consell Nacional de la Federació Catalana de Municipis.

  L’exalcaldessa badalonina Maite Arqué ha estat imputada dins el ‘cas Mercuri’. La jutgessa de Sabadell Beatriz Faura Aranda ha cridat a declarar una vintena de regidors o exregidors més de diferents poblacions catalanes que van ser membres del Consell Nacional de la Federació Catalana de Municipis (FMC) per presumpte trama de corrupció durant l'etapa de Manuel Bustos com a alcalde de Sabadell i cobrament de sobresous per part d’alguns membres. La magistrada considera que els regidors i membres de la direcció d'aquesta entitat podrien haver cobrat dietes de forma irregular al percebre una quantitat fixa i mensual i, en ocasions, sense assistir a les reunions.

   

  Maite Arqué ha assegurat estar molt tranquil·la, atès que no va formar part de cap executiva ni cúpula de l’entitat supramunicipal, que en les dates assenyalades ja estava al Senat i en cap cas va cobrar dietes ni sobresous, assegura. Alhora, però, diu sentir-se una mica emprenyada per veure’s enmig d’aquest cas, anys després d’haver deixat la política. "Deu ser un error. Esperem que que s'esclareixi aviat".

   

  La FMC, per la seva part, subratlla que els nous imputats "mai han percebut cap tipus d'emoluments en funció, precisament, d'aquesta responsabilitat com a membres del consell nacional". Així mateix, destaca la seva plena disposició a col·laborar amb la justícia i reclama "la màxima diligència i celeritat possible per dilucidar i aclarir els fets".