L’Hospital Municipal de Badalona fa 90 anys

  0
  214
  A HOS2

  Coincidirà amb l’ampliació i renovació de les seves instal·lacions amb una inversió de 7milions d’euros

  L’Hospital Municipal de Badalona celebra enguany els 90 anys d’història a la ciutat, s’ampliarà i es reformarà amb una inversió de 7 milions d’euros. El projecte d’ampliació i millora preveu una modernització de l’estructura de l’Hospital i suposarà, entre altres actuacions, una renovació completa de la climatització i l’ampliació i la renovació d’espais com l’Àrea Quirúrgica o els vestuaris del personal, millorant l’atenció i els serveis per als pacients i les condicions per als professionals sanitaris.

  Els inicis del Museu de Badalona

  L’Hospital Municipal de Badalona, inaugurat el 17 de gener de 1932, segons explica Montserrat Carreras a l’article ‘Una mirada enrere, per anar endavant’ és un centre sanitari amb una llarga trajectòria històrica. Està situat des dels seus orígens a Ia Via Augusta a les instal·lacions reformades d’una antiga caserna de Ia Guàrdia Civil. Antigament, tenia una superfície de 2.200 m2 i una capacitat per a 24 malalts quan va entrar en funcionament. Durant els seus inicis, la població badalonina va acollir molt bé l’hospital públic i gratuït a Ia ciutat. El funcionament ordinari aviat es va veure trencat per l’esclat de Ia guerra civil i durant el conflicte la demanda va augmentar Ia demanda sanitària va augmentar. Després de la fi de la guerra van haver-hi diverses reformes per ampliar la capacitat del centre, que el 1974 comprenia una zona edificada de 3.200 m2.

  En el mateix article de Montserrat Carreras explica que el 1982 l’Ajuntament i el patronat de l’Hospital van iniciar la recerca dels recursos financers que van permetre posar en marxa un projecte per modernitzar les instal·lacions. En els darrers anys s’ha treballat per transformar i modernitzar el centre amb l’objectiu de millorar i acostar l’assistència sanitària a tots els ciutadans. Amb la construcció del nou Hospital, Badalona s’ha dotat d’una infraestructura sanitària moderna i adequada a les necessitats dels usuaris.

   El futur de l’hospital

  Dins dels actes amb el lema “Fem Gran l’Hospital” es celebren per commemorar el 90è aniversari d’aquest equipament sanitari que es va inaugurar el 17 de gener del 1932 i que forma part de la història de diverses generacions de badalonins i badalonines. El futur de l’hospital ja es troba en fase de concurs la redacció del Projecte de modernització de l’Hospital. La previsió és que al llarg de l’any vinent es concursin les obres per tal que durant l’any 2024 es faci efectiu el començament de les obres. Entre les reformes previstes destaca que la façana de Via Augusta s’ampliarà amb dues plantes. Es renovaran els quiròfans i els espais per als procediments que requereixen sedació, les àrees d’endoscòpia i les àrees de cirurgies sense ingrés, així com també es reubicarà i millorarà l’espai del laboratori.

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, manifesta que “s’ha de valor la feina que des de fa 90 anys porta a terme l’Hospital Municipal i de manifestar el nostre agraïment a tot el personal que ho fa possible”. Des de fonts municipals s’ha assegurat que és el moment de continuar treballant millorar de les instal·lacions i dels equipaments”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí