Més de 1.800 persones han visitat la mostra ‘Els pericos de Perico’

  0
  52
  ucles.jpg

  06/06/2015 – Durant quatre mesos, els visitants han pogut veure una cinquantena d’obres de la col·lecció personal de Perico Pastor, un dels artistes catalans més reconeguts, que mostraven les diverses temàtiques tractades per l’autor i l’evolució de l’artista al llarg dels anys.

  Un total de 1.810 persones han visitat a la sala Josep Uclés-El Carme l’exposició ‘Els pericos de Perico’, una mostra retrospectiva de l’obra artística de Perico Pastor. L’exposició ha estat oberta al públic des del 5 de febrer fins al 31 de maig. Durant aquests 4 mesos, els visitants han pogut veure una cinquantena d’obres de la col·lecció personal de Perico Pastor, un dels artistes catalans més reconeguts, que mostraven les diverses temàtiques tractades per l’autor i l’evolució de l’artista al llarg dels anys.

   

  Com a activitat complementària a l’exposició, el dia 11 de maig, Perico Pastor va fer al Pati de Lletres de l’Edifici Històric de la UB, una obra inèdita de gran format dibuixada en viu amb tinta xinesa sobre paper. El dia 13 de maig es va fer la inauguració oficial i la descoberta del dibuix.

   

  Aquest muntatge efímer volia retre homenatge a tota una generació d’intel·lectuals que es van llicenciar a la UB l’any 1934, com ara Jaume Vicens Vives, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Salvador Espriu, entre d’altres, i que encarnaven la il·lusió d’uns anys truncats el 1936, però que, malgrat tot, van aconseguir mantenir l’esperit més enllà de la guerra.

  La sala d’exposicions Josep Uclés-El Carme està gestionada per l’Ajuntament de Badalona i la Universitat de Barcelona i es troba situada al Centre Cultural El Carme, al carrer de Francesc Layret, 78-82.