Milers de veïns es disfressen per celebrar el Carnestoltes

  0
  38
  DSCF0154.JPG

  16/02/2015 – Més de 3.000 persones i unes 50 comparses van sortir dissabte a celebrar el Carnestoltes pels carrers del barri de Llefià. La comparsa 'Troglotera' de l'AMPA Pera de Tera se'n va endur la màscara de Carnestoltes.

  A ritme de música, alegria i diversió, més de 3.000 veïns de Badalona van sortir el dissabte, 14 de febrer, a celebrar la Rua de Carnestoltes de Badalona, que enguany ha arribat a la 33a edició, pels carrers de Llefià. Iniciant pel carrer Pérez Galdós i travessant la ronda de Sant Antoni, carrer de Doctor Bassols i l’avinguda de Marqués de Sant Mori, fins arribar a la plaça Trafalgar, unes 50 comparses, formades per més de 1.500 persones, van aconseguir que un any més la festa de Carnestoltes sigui tot un èxit.

   

  Enguany s’ha vist disfresses i comparses de tot tipus però les més destacades van ser les reivindicatives amb la política municipal, com ‘L’estaca’ del Casal Antoni Sala i Pont, i ‘Polisia Anticorrusió Llefià’ de Mmsound, que van ser premiades com la més original i animada respectivament.

   

  A l’arribar a la plaça Trafalgar, el rei Carnestoltes va realitzar el seu discurs que va agrair la participació de les entitats i associacions que fan possible la Rua. A més, també va criticar la privatització i a l’alcalde de Badalona, que el va anomenar “autoritat competent”. Tot seguit es va fer entrega dels premis a les millors disfresses i comparses.

   

  ‘Troglotera’, comparsa guanyadora

  La màscara de Carnestoltes, el premi a la millor a comparsa d’aquest any ha estat per l’AMPA de l’escola Pere de Tera amb ‘Troglotera’. Entre altres premis, les comparses infantils ‘Guerrers de l’univers, ‘Game Over…’ i ‘Superherois anticorrupció’ també van ser premiades. I finalment, les disfresses individuals guanyadores van ser ‘La decapitada’, ‘Els follets màgics' i ‘Els pallassos diabòlics’.

   

  La festa va acabar a ritme de música a càrrec de Generació del Ritme a la mateixa plaça Trafalgar. La Comissió de Carnestoltes de Badalona recorda que tothom que vulgui pot participar al IV Concurs de Fotografia al web www.carnestoltes.llefia.org, que finalitzarà el proper 25 de febrer.

   

  Bufalà també es disfressa

  El circ va ser la temàtica de la segona rua de Carnestoltes de Bufalà, on centenars de veïns van recórrer l’avinguda Bufalà, els carrers Independència i Sardana i l’avinguda Martí Pujol, fins arribar a l’escola Planas i Cassals; on la festa va continuar a càrrec del grup d’animació El Flabiol.

   

  Prèviament, el 12 de febrer des del parc de Can Barriga, els veïns van berenar truita per celebrar el tradicional Dijous Gras. A més, es va realitzar el primer concurs de barrets disfressats. I per finalitzar, l’organització anima als veïns a participar a l’enterrament de la sardina que tindrà cita el proper diumenge 22 de febrer -10.30h- al pont de la B-20 que hi ha davant del Centre Sociosanitari El Carme, on tot seguit es farà una caminada fins Sant Jeroni de la Murtra.