Onada de segrestos virtuals a Badalona en pocs dies

  0
  secuestros.jpg

  27/09/2016 – Els Mossos d'Esquadra detecten fins a 14 intents de simulació de segrest a través de trucades telefòniques, tot i que només se n'han denunciat sis.

  Els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement en tres dies de catorze casos de segrestos virtuals a Badalona tot i que només se n’han denunciat sis fins al moment. Consisteix en simular un segrest que en realitat no s’ha produït. Els extorsionadors realitzen un gran volum de trucades aleatòries en les quals amenacen les víctimes que faran mal a un familiar seu si no fan un ingrés immediat de diners. El modus operandi s’ha reproduït en tots els casos de la mateixa manera: un home es posa en contacte amb la víctima i, d’una manera molt agressiva, els diu que han segrestat el seu fill. Per donar més versemblança a l’amenaça utilitzen un menor que simula ser la persona segrestada que crida i plora per demanar ajuda.

   

  Les trucades sempre es realitzen a telèfons fixes i l’estafador demana quantitats que oscil·len entre els 5.000 i els 10.000 euros, però acaben acceptant imports menors perquè la víctima els pugui aconseguir en pocs minuts. Els delinqüents demanen que es realitzi el dipòsit a través d’una empresa especialitzada en enviaments urgents de diners o a través internet.

   

  En cap d’aquests casos les víctimes han arribat a efectuar el pagament, en uns casos perquè no han donat veracitat a l’amenaça i, en  d’altres, perquè han realitzat  trucades de verificació des del seu mòbil ja sigui als Mossos o bé als seus fills per comprovar que no els passava res.

   

  Els Mossos d’Esquadra demanen a les víctimes que mantinguin la calma i que truquin al 112. És important que no es faciliti cap dada personal a l’extorsionador i, si és possible, que es gravi la conversa telefònica ja que pot ser útil perquè els investigadors puguin identificar els delinqüents.

   

  Els suposats segrestadors han utilitzat cada cop tècniques més agressives. Aquest fet s’ha traduït en amenaces amb un caràcter més intimidatori pel que fa a les conseqüències per al nen, com l’extirpació d’òrgans o el contagi de malalties infeccioses com el VIH.