Prop de 200 veïns i veïnes detenen un nou desnonament al barri de Lloreda

  0
  12
  IMG_3557.JPG

  12/12/2012 – La convocatòria de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va salvar Elizabeth i la seva filla de 19 anys de quedar-se sense sostre.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la mobilització ciutadana ho varen tornar a aconseguir ahir al matí. Un nou desnonament va ser aturat, aquest cop al carrer Navata, al barri de Lloreda, i ja fa pràcticament dos anys que cap convocatòria se li resisteix a la pressió veïnal. La d’ahir va congregar al voltant de 200 persones que van cridar, van onejar pancartes i van evitar que els agents judicials ni tan sols s’apropessin al punt de confluència.

   

  Un matrimoni i la seva filla van comprar un habitatge al número 7 del carrer Navata per uns 230.000 euros. Després que la parella es separés, la dona i la seva filla, que ahir agraïren el recolzament de la gent, es van quedar al front de la despesa total, de prop de 900 euros mensuals. Porten dos anys sense poder fer-se càrrec de la hipoteca i fa cinc mesos que la mare va perdre el seu treball.  

   

  Ara, Elizabeth i la seva filla de 19 anys, també sense treball i encara estudiant, continuen afrontant la situació i ahir, almenys, van guanyar més temps. Demanen que se’ls condoni el deute ja que, diuen, els interessos van creixent cada mes i, sinó, no podran sortir endavant. Actualment deuen al Banc de València 153.000 euros més interessos. Avui els jutjats dictaran una nova data d’execució hipotecària.

   

   

  La plataforma es reuneix amb partits polítics i el poder judicial

  La PAH va demanar ahir que Badalona es converteixi en una ciutat lliure de desnonaments i insisteix en què “la nova llei de Rajoy” no arregla res ja que, segons els portaveus de l’associació, unes 300 famílies es troben a dia d’avui a un pas de quedar-se sense sostre per execucions hipotecàries a la localitat. En aquest sentit, exigeixen la implicació dels partits i govern municipals i han anunciat que divendres mantindran una reunió amb totes les forces de l’Ajuntament, el Jutge Degà de Badalona i el Col·legi d’Advocats per intentar cercar el camí cap a una solució als desnonaments.