Renfe i Adif afronten una setmana d’aturades parcials i vaga 24h

  0
  ok1.JPG

  29/10/2013 – Convocades pel Sindicat Ferroviari i la CGT, les protestes van començar ahir i s'allargaran fins dijous, quan hi haurà una aturada de 24 hores.

  Renfe i Adif afronten una setmana d'aturades parcials i vagues convocades per la CGT i el Sindicat Ferroviari que van arrencar ahir i s'allarguen fins al dijous 31 d'octubre. La convocatòria comprèn aturades parcials de dues hores en cada un dels tres torns de treball de les dues companyies ferroviàries: de 7 a 9 del matí, de 3 a 5 de la tarda, i de les 11 de la nit a la 1 de la matinada. La resta del dia, el servei és l'habitual.

  El dijous, dia 31 i vigília de Tots Sants, però, està prevista una vaga de vint-i-quatre hores. També hi ha previstes aturades al novembre i al desembre.

   

  Amb aquestes mobilitzacions, el Sindicat Ferroviari i la CGT, que no són majoritaris a Renfe, pretenen manifestar el rebuig a l'anunci de fragmentació de la companyia en quatre societats anònimes.

  Serveis mínims

  Davant la convocatòria, el Ministeri de Foment ha fixat serveis mínims que garanteixen la circulació del 72% dels trens AVE Llarga Distància inicialment programats per a aquestes jornades. En el cas de Rodalies, està assegurat el 50% dels serveis programats, percentatge que s'eleva fins al 75% en hora punta, mentre que en Mitja Distància el servei essencial assegura el 63% dels trens. Tot i això, podria haver-hi més trens, en funció del seguiment que tingui l'aturada. El primer dia, els serveis mínims han funcionat amb normalitat, segons les autoritats.