El Màgic obre nous establiments i creix el desencís en el comerç de carrer

  0
  49
  IMG_2283.JPG

  13/10/2012 – Els rumors que situen noves grans firmes al centre comercial i la possible arribada de noves superfícies a la ciutat han posat la preocupació dels botiguers local en estat d'alarma.

  El centre comercial Màgic Badalona estrena aquest mes d’octubre tres nous establiments. La cadena Equivalenza, referent internacional de la perfumeria personalitzada, i Tusso, marca de bijuteria i complements, obren els seus locals a la planta baixa del centre. D’altra banda, al primer pis, s’incorpora un nou servei amb la inauguració d’una administració de Loterias y Apuestas del Estado.

  Segons la gerència, aquestes novetats contraresten les informacions sorgides la setmana passada sobre una recerca desesperada de grans marques comercials amb l’objectiu d’impulsar l’activitat del centre. Els administradors asseguren que els tres nou establiments “són un clar exemple de la confiança que dipositen nous operadors”.

   

  Media Markt i HyM van ser les grans firmes que entraren en joc fa uns dies, segons una publicació digital, a més de la ja reconeguda Mercadona. Des del Màgic no desmenteixen cap negociació, però afirmen que tenen “moltes núvies”, perquè és un centre “atractiu” i que està en constant contacte amb moltes marques que s’interessen. Tot i així, neguen cap acord segellat amb ningú.

  Quant a la marxa del Màgic al mercat, que alguns semblen posar en dubte, els administradors asseguren que el volum de negoci del centre badaloní “ha crescut una mica per sobre de la mitja de la resta de nuclis comercials”, degut a que va ser obert recentment i això li deixa més marge de creixement que a d’altres que porten instal·lats més temps.

   

  A l’altra banda del terreny de joc, cada rumor i novetat en referència a grans superfícies badalonines no fa més que incrementar l’estat d’alarma i preocupació del comerç de proximitat de la ciutat. Arran de les informacions sorgides la setmana passada, els comerciants han volgut fer una crida per reivindicar el seu sector, “verdader motor de la dinamització del consum i la sostenibilitat”, diuen, “de l’economia local”.

  El president de la Unió de Comerciants de Badalona, Rafa Pavón, explica que Badalona alberga prop de 4.500 botigues que produeixen una ocupació laboral de 25.000 persones, entre llocs de treballs directes i indirectes. “Tot i les contundents xifres”, lamenta Pavon, “el govern local insisteix en aplicar polítiques que desfavoreixen els petits comerços, en detriment de les grans superfícies”. Els comerciants de carrer estan convençuts que continuar per aquesta senda significa “rematar la supervivència de milers de treballadors i les seves famílies”.