Tornen a sobrar els últims 5 minuts (63 a 65)

0
    26

03/11/2013
    Guillem Vives ha tingut 2 tirs lliures per empatar el partit a falta de 3,6 segons però ha fallat el 2n. La Penya ha fet un altre gran partit contra un molt bon equip però s'ha quedat sense premi com fa 2 setmanes en el partit contra el Barça
    – Maldonado:"Signo arribar a 30 finals igualats"
    – Vives: "L'he llançat com sempre, no m'ha tremolat el canell"
    – Kirksay: "La meva feina és tancar els partits i no ho he sabut fer"
    – V
    ídeoresum del partit
    – R
    eviu el "buzzer beater" de Shurna

El Fiatc Joventut ha tornat a caure a l'Olímpic de Badalona en un final igualat contra l'Unicaja, un altre rival d'Eurolliga.
    Els verd-i-negres, com va passar contra el Barça, han tornat a posar un nivell d'energia i concentració que els ha permès jugar de tu a tu contra un rival de més nivell.

Al final però, la Penya ha arribat cansada i li han faltat idees per atacar la defensa zonal plantejada per Joan Plaza. Guillem Vives ha tingut 2 tirs lliures per empatar el partit a falta de 3,6 segons, però ha fallat el 2n.

Ja des dels primers compassos la Penya ha exposat els arguments del seu millor joc: defensa agressiva a la línia exterior, lluita col·lectiva per controlar el rebot i encert exterior
    La gran eficàcia en aquesta última faceta ha permès al FIATC Joventut aconseguir un primer avantatge ràpid (22 a 13).

Els verd-i-negres han anotat 6 dels 7 primers triples que han intentat, amb menció especial per Shurna, que n'ha fet 3, i Barrera, que n'ha transformat 2.
    Al davant però, hi havia un equip que tot i no trobar-se còmode i sense poder fer el seu joc, aprofitava gairebé tots els errors locals per castigar (24 a 20 min 10).

Al 2n període, l'avantatge verd-i-negre ha tornat a ser de 8 (36 a 28 min 17), però coincidint amb el descans de Vives, l'Unicaja ha tornat a fer un bon final de quart per ajustar el matx (39 a 37 amb triple de Shurna sobre la botzina des de més enllà del mig del camp).

A la represa el partit s'ha travat i ha deixat de ser tant vistós que a l'inici. La Penya ha estat més de 4 minuts sense anotar perquè ha fallat els 5 primers tirs i ha perdut 2 pilotes.
    L'Unicaja, com a equip gran, ho ha aprofitat per marxar de 7 (41 a 48) però de la mà de Vives i sobretot de Kirksay, que ha fet una mica de tot, l'equip s'ha tornat a enganxar amb un parcial culminat amb un triple de Barrera (51 a 52 min 30).

Un 7 a 1 en les primeres jugades de l'últim quart han posat l'Unicaja contra les cordes, però a partir d'aquell moment la tendència del partit ha canviat.
    Joan Plaza ha ordenat una zona que ha ofegat les idees d'una Penya que començava a mostrar els símptomes del cansament.

La Penya s'ha precipitat quan no tocava i no s'ha atrevit a prendre algunes decisions que han comportat cistelles ràpides i fàcils a l'altre cèrcol (60 a 63).
    Malgrat tot, el FIATC Joventut ha tingut la opció de guanyar amb 2 tirs lliures de Vives, però el 2n ha anat massa fort i la cistella l'ha escopit condemnant de nou a la Penya i deixant sense premi la feina feta.