Tusgsal presenta una sèrie de propostes per millorar la sensació d’inseguretat al transport públic

    0
    44

    Direxis TUSGSAL i la Fundació per a la Seguretat Pública han presentat un document amb diverses propostes d’actuació per millorar la percepció de la seguretat al transport públic. Aquestes propostes són les conclusions de les jornades de Seguretat i Transport Públic de Tusgsal que han fet els darrers mesos.

    El Director General de TUSGSAL, Carles Fàbregas, el President de la Fundació per a la Seguretat Pública, José Antonio Gázquez, el Subdirector General de TUSGSAL, José Maria Parra i el membre del patronat de la Fundació, Miquel Àngel Escobar han presidit la presentació del document de conclusionsdel cicle de debats portat a terme els dies 2 de febrer, 2 i 30 de març de 2023 a Badalona. La seguretat, la qualitat i la convivència al voltant del transport públic van ser les tres premisses que van inspirar la celebració d’aquestes jornades, a les quals van assistir un total de 329 participants provinents d’un ventall ampli de sectors de la societat molt diferents.

    DOCUMENT AMB LES CONCLUSIONS DELS CICLES DE DEBATS DE TUSGSAL I LA FUNDACIÓ PER LA SEGURETAT PÚBLICA

     

    El Subdirector General de TUSGSAL, José Maria Parra, ha assegurat que “la percecpció d’inseguretat en el transport públic i la realitat en la qual vivim no sempre es troben en el mateix punt. Els mitjans de transports públics són segurs, però hem de seguir millorant per fer-los més segurs encara”.

    Els objectius del cicle han consistit a donar una dimensió transversal al debat sobre la seguretat pública, incorporar actors nous i socialment rellevants, entendre que el transport públic i l’espai públic són el mateix i generar propostes de valor que incideixin sobre les polítiques públiques de seguretat. Amb les jornades-debats s’ha intentat elevar el compromís amb la seguretat a la categoria de valor social i projectar-lo davant de les institucions, usuaris i diferents actors socials de la comunitat.

    El President de la Fundació per a la Seguretat Pública, José Antonio Gázquez, ha destacat que aquests debats conclouen que “hem de parlar de seguretat des de la preventiva. La seguretat no només és responsabilitat dels cossos de seguretat, sinó que també hi tenen en compte altres actors. Era necessari fer aquest document i ara s’ha de començar a treballar”.

    El document final està destinat al conjunt d’actors i institucions que van participar en el cicle, incorpora el detall dels objectius del cicle, les percepcions ciutadanes, el debat d’actors, l’anàlisi dels experts, les propostes d’actuació i el perquè de l’aliança enriquidora entre TUSGSAL i la Fundació per a la Seguretat Pública.

    Entre les propostes que es tenen en compte per implementar properament hi ha la d’un botó dins dels autobusos que es podrà prémer premi en cas que l’usuari se senti insegur. El botó donarà un avís a la central que decidirà el mode d’intervenció, com per exemple si han d’intervenir els cossos de seguretat o no.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí