Un espai de professions compartides

    0
    89
    coworking cafeteria.JPG

    16/01/2015 – El passat desembre va obrir al barri del Progrés el primer espai ‘coworking’ de Badalona, un local que emprenedors, autònoms i pimes poden fer seu i utilitzar com a centre de treball i oficina de negocis.

    Fins fa no gaire, la cantonada entre el carrer Roger de Flor i el carrer Torner, al barri del Progrés, estava ocupada per un aparador d’una botiga de mobles. Des d’abans de Nadal, però, és el lloc de treball de procuradores, informàtics, periodistes… Una combinació una mica heterogènia i poc lògica, es podria pensar. Però precisament aquesta varietat és un dels trets que persegueix el primer local de coworking de Badalona, un espai pensat per ser un centre de treball cooperatiu per a professionals lliberals, emprenedors i pimes de diferents sectors. Es tracta d’una iniciativa que va néixer fa uns sis anys a San Francisco, que s’ha estès arreu del món i que es basa en oferir una ‘oficina’ a aquelles persones que treballen pel seu compte o petites i mitjanes empreses que no tenen una seu pròpia.

     

    L’establiment de Coworking Badalona, particularment, gira entorn a tres pilars. El primer és una àmplia i il·luminada sala amb 22 petits despatxos interconnectats on es poden situar els clients habituals i de curta durada. El segon, una sala de reunions de la que tots els usuaris abonats poden gaudir però que, a més, pot ser llogada en ocasions puntuals per fer trobades professionals, xerrades o conferències. I el darrer i no menys important, una cafeteria totalment oberta al públic a on qualsevol es pot apropar durant el dia per treballar en un ambient especialment dissenyat per a tal finalitat mentre pren un cafè o un refresc. De la distribució se’n desprenen tres tipus d’usuaris: aquells amb un espai fix mensual –opció amb dues tarifes diferents-, els que hi vagin de forma esporàdica i les persones que facin del Coworking la seva oficina virtual. I és que, dins del ventall de possibilitats, existeix la d’establir el local com a direcció oficial del teu negoci, ja sigui per rebre clientela o paqueteria, per exemple. Tot plegat amb els corresponents serveis bàsics per a qualsevol professió, com poden ser la connexió Wi-Fi o equipament adient per instal·lar un servidor informàtic, entre altres.

     

    Els responsables de la idea són un periodista, un professional del mercat musical i un comercial, tots tres fortament arrelats a la ciutat i al seu món cultural. Tres socis que volien obrir un espai on compartir professions i idees, sense deixar de banda la cultura. “No hi havia un local d’aquest tipus a Badalona i vam veure potencial. La filosofia base és compartir. Entre tots ens podem ajudar i crear lligams professionals, propostes, traspàs de clients…De fet, tenim pensat organitzar reunions periòdiques entre tots els usuaris per explicar-nos els nostres projectes”, explica un dels impulsors.

     

    Centre de treball…i de cultura

    La cultura jugarà un paper molt important en el nou negoci del barri del Progrés. Amb prou feines acaben d’obrir i ja tenen l’agenda dels propers mesos mig encaminada. De fet, seran una de les seus del Festival Musica’t 2015, el certamen musical en llengua catalana més important de la ciutat i un dels més reconeguts a tot Catalunya. El proper dia 30, precisament, l’espai de cowork serà l’escenari del concert de Jordi Ninus, músic barceloní que just presenta el seu primer treball en solitari. A banda d’això, a més, la cafeteria acollirà diferents i variades exposicions de pintura o presentacions i la sala de reunions farà d’aula per a cursos de formació, taules rodones i conferències.