Una escola bressol i 5 milions de les inversions bloquegen l’acord del pressupost 2017

  0
  29
  20161222_124547.jpg

  03/03/2017 – El debat del pressupost i l’annex d’inversions torna a ser posposat.

  Tot i que la previsió era que el pressupost de 2017 estigués aprovat a aquestes alçades del mes de març, el debat sobre els nous comptes es van tornar a ajornar aquesta setmana i tampoc es va produir al ple ordinari del mes de febrer. L’acord essencial entre govern i PSC continua sense segellar-se per complet i, sense el vot favorable dels socialistes, l’executiu no pot tirar endavant els nous números. Ni l’annex d’inversions del mandat, que s’ha d’aprovar conjuntament.

   

  Iniciades les negociacions abans de Nadal, les postures s’havien apropat considerablement durant el mes d gener. De fet, fa unes setmanes es feia públic que, finalment, i així ho explicava el govern a les audiències públiques, el pressupost augmentaria un milió més per poder donar cobertura a les demandes del PSC. Així, els increments suposaran més injecció econòmica en manteniment de la via pública i els poliesportius, foment de l'ocupació dels col·lectius més vulnerables en l'àmbit del món laboral o acabar amb les llistes d'espera de la teleassistència.

   

  El vistiplau per al pressupost de 2017 existeix, però els socialistes també volen deixar petjada en l’annex d’inversions. En tot moment han assegurat respectar el resultat del procés participatiu per decidir les inversions del mandat, però consideren que hi ha apostes molt necessàries per a la ciutat que no s’han inclòs. En aquest sentit, reclamen la construcció d’un equipament de ciutat; una escola bressol, per a ser més exactes.

   

  El PSC afirma que l’augment de la demanda està demostrant la manca de places públiques de llar d’infants a barris com La Salut, Montigalà i, properament, Progrés o Canyadó. Per això creuen que una part de les inversions s’hauria de destinar a construir un nou centre per als més petits, a més de preparar un pla de futur que contempli nous projectes a mig-llarg termini. Al marge d’això, els socialistes volen incidir en altres qüestions com ara seguretat, urbanització de carrers, manteniment o poliesportius. En total, el grup d’Àlex Pastor pretén negociar i concretar uns cinc milions dels 14 que omplen l’annex.

   

  De moment, el govern no ha donat resposta oficial a aquesta demanda. Si res no canvia i no es torna a ajornar, el ple de pressupostos se celebrarà en una sessió extraordinària aquest mes.