0
    28
    manny manresa acbphoto j alberch.JPG

24/02/2013
    Els verd-i-negres han jugat amb els nervis del Manresa per remuntar 13 punts a l'últim quart

El Fiatc Joventut ha esgarrapat el tercer triomf a domicili de la temporada a la pista del Bàsquet Manresa en un partit que ha hagut de remuntar 13 punts en 10 minuts.
    L'equip del Bages s'ha crescut en l'adversitat i sense Rodríguez ni Ramsdell- tots dos es van lesionar el divendres i es perdran el que queda de lliga- ha jugat amb molt de cor i encert.

A l'últim quart però, la Penya ha minimitzat els errors coincidint amb els pitjors moments de Devries, que ha fet 34 punts però cap al darrer període, i ha aprofitat que al Manresa se li acabava la benzina per etzibar un 0 a 15 definitiu que ha acabat amb les forces dels locals.

Gaffney ha completat la remuntada a 3 minuts pel final (80 a 82) però fins aquell moment el Manresa havia estat l'equip que portava la iniciativa. 4 triples de Devries, que s'aprofitava de la feblesa de la defensa verd-i-negre, han obert el primer parcial (15 a 8) que la Penya, que no aconseguia trenar 3 accions consecutives, no ha pogut aturar (26 a 15).

Amb Oliver a pista, l'equip ha trobat una altre manera de sumar. Picant pedra, amb accions més agressives prop de l'anella i fiables des del tir lliure, els de Maldonado han dur el partit cap a on volien. Oliver dirigia una orquestra en la que tots s'hi sentien involucrats i tot i que no eren minuts de bon bàsquet, l'equip ha competit (51 a 48)

A la tornada dels vestidors, s'ha repetit el guió del primer període. La Penya ha sortit tova i el Manresa, amb més cor i encert que no pas joc, ha tornat a obrir el forat (60 a 70). L'intercanvi de cistelles i la falta de continuïtat en defensa era visible a les dues bandes del camp, però el Manresa, amb un Devries crescut, estava més encertat.

Llavors han passat dues coses que han condicionat el partit. Ventura, el millor defensor exterior de la Penya, ha entrat per aturar Devries i l'americà no ha anotat més. A l'altre bàndol Àlex Hernàndez, l'únic base de l'equip, s'ha lesionat i el Manresa ha jugat l'últim quart, veient com perdia l'avantatge d'un partit clau i sense director de joc.

Després d'una màxima de 13 punts a l'inici de l'últim quart, els verd-i-negres han trobat la guspira que els faltava. No ha sorgit de l'encert com sol passar, sinó de la feina fosca. Els rebots de Trias han permès iniciar un parcial que Oliver, Savané i Gaffney han acabat culminant (80 a 82).

Hanga ha assumit la responsabilitat del Manresa en les últimes accions però la dinàmica del partit ja havia canviat.