10è Casal d’Estiu per a persones amb discapacitat intel•lectual

  0
  98

  20/06/2012 – L'Escola Llevant acollirà durant el juliol el Casal Infantil i Juvenil i el Casal de Joves.

  Les associacions de mares i pares de les escoles d'educació especial de Badalona -Llevant, Can Barriga i Maregassa-, conjuntament amb l'Associació pro persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies (ASPANIN), i amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Serveis Personals i de la Regidoria de Serveis Socials i Salut de l'Ajuntament de Badalona, han organitzat la desena edició del Casal d'Estiu per a nois i noies amb discapacitat intel·lectual. 

   

   El casal s'adreça a nois i noies amb diferents nivells de discapacitat intel·lectual, majoritàriament alumnes de les escoles d'educació especial de Badalona, amb la voluntat que aquests joves puguin gaudir del lleure a la ciutat. Les activitats són de caire lúdic totalment adaptades i ajustades a les especials característiques de cada infant i jove. 

   

   L'activitat té com a objectiu garantir l'atenció en el lleure en el període de les vacances escolars i donar suport a les seves famílies, perquè puguin gaudir d'un espai de respir i prevenir situacions d'estrès familiar. El casal disposa de servei de cuina i de transport adaptat, imprescindible per a molts nois i noies donades les seves condicions de mobilitat.

   

  Les monitores i els monitors de Creu Roja que organitzen i duen a terme les activitats tenen l'experiència que possibilita atendre les necessitats assistencials i de tracte de cada un dels infants i joves. Es compta també amb personal voluntari que reforça l'actuació dels monitors.

   

  S'organitzaran dos casals: el Casal Infantil i Juvenil, que es farà a l'Escola Llevant des del 2 al 27 de juliol, de 9 a 15.30 hores; i el Casal de Joves, que aquest any també és durà a terme a l'Escola Llevant, en les mateixes dates però en diferent horari, ja que es farà de 9 a 14 hores, amb una sortida a la setmana de 9 a 18 hores.

   

  Per fer possible aquest casal, es compta, com cada any, amb el suport econòmic i la col·laboració de diferents empreses, entitats bancàries, fundacions i associacions, així com de diferents administracions públiques.