Badalona demana més recursos a la Generalitat per lluitar contra les drogues a Sant Roc

  0
  marxants.jpg

  05/10/2016 – L'alcaldessa assegura que hi haurà més presència de patrulles mixtes per incrementar la percepció de seguretat.

  Badalona ha demanat a la Generalitat un reforç dels recursos humans, socials i policials per fer front a l'augment del consum de drogues que la frontera entre Sant Roc i Sant Adrià ha experimentat aquest 2016 després dels grans cops policials de Mossos d'Esquadra a la Mina. Com va avançar el Diari de Badalona fa mesos i explicàvem novament la setmana passada, la pressió al barri adrianenc va provocar la mobilització d'usuaris de substàncies estupefaents cap al límit entre les dues localitats. Aquest creixement, lluny de tornar a minvar, s'ha consolidat i ha anat encenent les alarmes veïnals els darrers mesos.

   

  La petició de les autoritats municipals tenen una doble vessant. D'una banda, i a través del Consorci del Besòs, les localitats del Barcelonès Nord han demanat un reforç del servei social que el Departament de Salut presta a través d'una furgoneta de venopunció, gestionada per l'entitat social ASAUPAM. El regidor de Salut, Francesc Ribot, admet que el servei s'ha vist superat per la creixent demanda, i espera que s'incrementin els recursos humans per minimitzar l'impacte a la via pública.

   

  Major presència policial als carrers

   

  D'altra banda, l'alcaldessa Dolors Sabater ha explicat aquest dimarts a la tarda, després d'una trobada amb el director general de Mossos, que hi haurà un augment de les patrulles mixtes entre la policia catalana i Guàrdia Urbana a la zona. L'objectiu és aconseguir una major presència als carrers per millorar la percepció de seguretat i garantir el benestar veïnal.

   

  Sabater afirma que hi ha investigacions en marxa en l'àmbit del tràfic de drogues per atacar l'arrel del problema a la zona de Sant Roc. Tot i que ha preferit no pronosticar cap data per començar a obtenir resultats, es mostra convençuda que, com a la Mina, el treball de Mossos donarà els seus fruits.

   

  Més patrulles mixtes a la ciutat

   

  A banda de l'increment del patrullatge a la zona de Sant Roc i el districte 6 en general, la batllessa ha remarcat que també s'ha instat Mossos a augmentar la presència de patrulles 'Tàndem' a altres zones com Llefià, La Salut o la zona d'oci de Can Ribó. Això no significa que hi hagin més efectius, no obstant, ha puntualitzat, sinó que es durà a terme una reestructuració de la plantilla per disposar de més efectius al carrer.