Badalona entra en fase de preemergència per sequera: aquestes són les noves mesures

  0
  229
  Badalona forma part dels 202 municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat i que han d’aplicar noves mesures del Pla de sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com, per exemple, reduir el consum fins a 210 litres per habitant i dia.

  En la fase de preemergència s’aplicaran, de forma consensuada, mesures com les següents:

  • Reducció del volum d’aigua lliurat per a abastament de població (incloent-hi ús industrial i comercial) a una dotació de 210 litres per habitant i dia (en excepcionalitat eren 230 litres per habitant i dia).
  • Reducció a la meitat del volum d’aigua destinat al reg de gespa en superfícies destinades a la pràctica federada d’esports declarades en situació d’excepcionalitat per sequera, que no podrà superar una dotació de 200 metres cúbics per hectàrea i mes.

   

  La resta de mesures que ja preveia la fase d’excepcionalitat encara son vigents en preemergència:

  • Es permet el reg de supervivència per a l’arbrat, amb la mínima quantitat d’aigua indispensable.
  • Les piscines privades continuaran sense poder omplir-se
  • Només es permetrà el reompliment parcial o primer ompliment de piscines d’ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • Es manté la prohibició de la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, siguin públics o particulars, excepte si és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària.
  • Els vehicles només es poden rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua.
  • Es manté la prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin suport vital de vida aquàtica.

  Davant aquesta situació, i que la previsió meteorològica preveu un hivern sense pluges imminents, i per a fer front als riscos de desabastiment, en les pròximes setmanes es podria entrar en fase d’Emergència.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí