Badalona estudia no pagar a les companyies no compromeses amb la pobresa energètica

  0
  48
  20170201_194048.jpg

  27/03/2017 – L'Ajuntament exigeix que subscriguin el conveni amb les administracions i es facin càrrec del 50% de les despeses.

  L’Ajuntament de Badalona avaluarà la possibilitat d’aturar els pagaments a les empreses fins que subscriguin el conveni amb les administracions públiques contra la pobresa energètica i es facin càrrec d’almenys el 50% de les despeses.

   

  El conveni el van impulsar el passat mes de gener la Generalitat de Catalunya, les diputacions catalanes i les dues entitats municipalistes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Segons aquest document, les subministradores haurien de cobrir com a mínim la meitat del cost de la pobresa energètica, inclosa la despesa que suposa per a les administracions la gestió d’aquestes situacions.

   

  El que sí que continuaran fent des de Serveis Socials de Badalona és informar a les companyies de quines famílies amb impagaments són vulnerables, de manera que no se’ls podrà tallar el subministrament. Aquestes notificacions han permès evitar 1.090 talls durant els tres primers mesos de l’any 2017 a Badalona. L’Ajuntament garanteix que no hi ha cap família en situació de vulnerabilitat que no disposi del subministrament d’aigua potable, electricitat o gas

   

  Totes les empreses avisen dels talls

   

  En aquests moments totes les empreses subministradores informen els Serveis Socials abans d’efectuar un tall, tal com indica la llei. Gas Natural ha estat l’última a complir aquest requeriment.

   

  La regidora ha destacat que a Badalona s’atenen gairebé 20.000 persones, un 9% de la població, i la tramitació dels ajuts de la pobresa energètica contribueix a col·lapsar l’administració.