Badalona preveu construir tres noves escoles bressol els propers anys

  0
  65
  Escola Bressol Municipal - Virolet.jpg

  09/06/2017 – A més de Montigalà, ja anunciada per govern i PSC, serien al Centre i Llefià-La Salut.

  La ciutat disposarà de tres noves escoles bressol els propers anys si s'arriben a complir els compromisos de l'Ajuntament. Una d'elles, a Montigalà, ja va ser anunciada després que govern i PSC arribessin a un acord en el marc del pressupost de 2017 i les inversions del mandat. Llavors, el grup socialista va plantejar també la necessitat d'elaborar un pla a mig termini que inclogués l'edificació de més escoles bressol pel creixement demogràfic de certs barris i la necessitat de places. Una visió que l'executiu comparteix.

   

  Aquest dijous, el Consistori ha anunciat aquesta iniciativa, encaminada a “donar resposta a la creixent demanda de places”, ja que, apunten, la situació actual comporta “que una de cada tres sol·licituds de plaça pública no pugui ser atesa”. Les zones d'ubicació, a més de Montigalà-la Batllòria, serien els districtes del Centre i de Llefià-La Salut, àrees amb “un dèfici important de places”.

   

  El pla preveu que cada centre tingui una capacitat màxima de 107 places, repartides en els tres grups d’edat: de 0 a 1 any, de 1 a 2 anys i de 2 a 3 anys. En total, 321 places de nova creació que situarien el percentatge de cobertura de places públiques en un 37%, una xifra molt superior als objectius que marca la Xarxa Europea d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea, que exigeix que almenys un 15% de les places no siguin privades.

   

  Un 40% de famílies es queda sense plaça

   

  Actualment, Badalona disposa de 480 places en escoles bressol municipals repartides en 5 centres, que sumades a les 104 places oferides per les dues escoles bressol de la Generalitat, doten a la ciutat d’un total de 584 places públiques. Segons van avançar fa uns dies els companys de Badalona Comunicació, prop d'un 40% de les families que havien sol·licitad plaça a alguns dels set centres s'ha quedat fora per manca d'espai. Arran de les xifres, el PSC va demanar aquesta setmana un pacte de ciutat per elaborar un pla d'escoles bressol que assegurés l'augment de l'oferta a la ciutat els propers anys.