BSA aposta per la realitat virtual com a eina de suport assistencial i de formació

  0
  108

  Un projecte de realitat virtual immersiva desenvolupat per Badalona Serveis Assistencials redueix el cansament emocional i millorala satisfacció dels professionals sanitaris

  Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha desenvolupat un projecte de realitat virtual immersiva que, segons els resultats obtinguts en els primers pilots duts a terme, redueix el cansament emocional i millora la satisfacció dels professionals sanitaris.

  Es tracta de “Benestar”, un curs psicoeducatiu d’atenció plena (mindfulness) i gestió emocional de vuit sessions que utilitza la realitat virtual per ensenyar tècniques destinades a disminuir l’estrès laboral, prevenir i reduir la síndrome d’esgotament professional (burnout) i augmentar el benestar dels treballadors en organitzacions sanitàries.

  La iniciativa, liderada pel metge de Família  i professional de la Direcció d’Innovació i Tecnologies de la Informació José Ferrer i per la metgessa de Família del CAP Morera-Pomar Núria Moran, té per objectiu oferir eines per fer front als reptes diaris, cultivar una major consciència dels pensaments i emocions per tal de regular-los i millorar el benestar emocional. Les sessions tenen una durada de 10 a 15 minuts i són supervisades pels professionals que desenvolupen l’estudi inclòs en el projecte.

  Algunes de les persones que han fet el curs han volgut compartir el seu testimoni en un vídeo per animar altres professionals a participar-hi. El projecte s’implantarà de forma progressiva a tota l’organització. En concret, durant 2023 arribarà a la resta dels CAP de BSA. A més, es dissenyaran sessions de relaxació més curtes per oferir-les als professionals en moments d’estrès agut.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí