Can Ruti generalitza per primera vegada a Catalunya una nova teràpia per a tractar el càncer de pròstata

  0
  76
  Autor: Hospital Germans Trias

  Omple una necessitat de tractament en pacients que fins ara havien de ser sotmesos a intervencions amb alt risc de complicacions 

   

  L’Hospital Germans Trias generalitza, per primera vegada a Catalunya, una nova teràpia poc invasiva per aquells pacients que després de rebre radioteràpia pateixen una reaparició del càncer de pròstata.

  El càncer de pròstata és el tumor amb major incidència al món en homes i segona causa de mort per càncer en homes en països desenvolupats. La tècnica en qüestió és la teràpia focal amb IRE –de l’anglès Irreversible Eletroporation-, i consisteix en fer passar corrents d’alt voltatge a través d’electrodes col·locats a l’interior de la pròstata: això  permet tractar la zona on ha reaparegut el tumor de forma molt precisa, aconseguint un bon control de la malaltia i amb pocs efectes secundaris. El servei d’Urologia de l’hospital ja n’ha tractat una desena de pacients –tres d’ells recentment sense necessitat d’haver d’ingressar- i preveu practicar-la en una quinzena d’homes més l’any vinent.

  Un dels grans avantatges d’aquest procediment rau en el fet que suposa una alternativa a les dues vies de tractament existents fins ara per a aquests pacients: extirpar la pròstata o sotmetre’s a la supressió androgènica, dues tècniques que, malgrat la seva eficàcia, presenten efectes secundaris que, en molts casos, malmeten la qualitat de vida del pacient.

  Controls i resultats plenament satisfactoris 

  Els resultats obtinguts fins ara amb la desena de pacients tractats són plenament satisfactoris. Els primers pacients van estrenar aquesta teràpia fa un any i fins ara la taxa de complicacions és inexistent. A més, en els controls clínics i oncològics posteriors de seguiment als quals se sotmeten tots ells, es va observar com l’àrea tractada ha esdevingut teixit mort i com els marcadors tumorals ja havien experimentat un gran descens poques setmanes després d’haver-se aplicat el procediment. En tot cas, si aquests marcadors tornen a créixer, el tractament es pot tornar a repetir.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí