CiU acusa el govern del PP de sancionar una entitat social de menors per impagar l’IBI

  0
  29

  12/06/2013 – Es tracta d'un centre d'acollida per a menors maltractats i en risc d'exclusió de Can Solei; l'executiu assegura que no es tracta d'una sanció, sinó del propi IBI.

  El grup municipal de Convergència i Unió va acusar ahir el govern local del PP de sancionar amb 5.000 euros l’entitat que gestiona el centre d’acollida de menors maltractats i en risc d’exclusió social que hi ha en un edifici del parc de Can Solei des de l’any 2010. L’executiu local, asseguren, pretén sancionar per l’impagament de l’IBI aquesta institució que té cura d’infants tutelats per la Generalitat de Catalunya.

   

  A través del seu president, Ferran Falcó, CiU ha instat el PP a paralitzar l’expedient sancionador i a aplicar en aquest cas la legislació espanyola que preveu bonificacions en l’IBI de fins el 95% per a entitats d’interès o utilitat municipal de caràcter social. En aquest sentit, proposa “presentar al proper Ple municipal una modificació de la Ordenança Fiscal de l’IBI que inclogui aquesta bonificació prevista per la legislació estatal, de tal manera que ni aquesta ni altres entitats que desenvolupen una funció social fora de dubte hagin de pagar la totalitat de l’IBI”.

   

   “Les necessitats financeres que pugui tenir l’Ajuntament no justifiquen que s’arribi a l’extrem d’incoar un expedient sancionador a una entitat que clarament desenvolupa una activitat que la llei permet bonificar amb la fiscalitat local”, ha afegit Falcó.

   

  El president del grup municipal s’ha mostrat confiat que el govern del PP rectificarà i que en el proper ple s’aprovarà la modificació de la Ordenança que permeti, amb caràcter retroactiu, que aquesta i altres entitats que es trobin en situació similar “no vegin afectada la seva activitat amb el pagament d’un IBI que no haurien de pagar perquè són entitats socials sense ànim de lucre”.

   

  El govern municipal ha esclarit que “els 5.000 euros que se li reclamen a l’entitat no corresponen a cap sanció, sinó a l’obligació tributària de l’IBI”. Així mateix, explica que l’Ajuntament, ni ara ni abans, “no ha contemplat mai a l’ordenança de l’IBI la bonificació del 95%. Tot i així, assegura estar “disposat a seure amb CiU per acordar un tracte especial en les ordenances fiscals a aquesta mena d’entitats de caràcter social”, i que així es farà de cara a les properes ordenances.