El Badagegants reuneix a figures de tota la ciutat i d’arreu de Catalunya

  0
  65
  badagegants.jpg

  04/05/2017 – La Trobada de Gegants arriba a la 34a edició aquest cap de setmana, quan espera reunir a centenars de persones a la Plana.

  Aquest proper dissabte 6 de maig se celebrarà el Badagegants 2017, la XXXIV Trobada de Gegants de Badalona. Enguany fa 20 anys que es va fer la primera edició del Badagegants, seguint un model de festa que fins a dia d’avui ha omplert la plaça de la Plana amb més de 1500 persones cada mes de maig. Tot plegat començarà a les 17h a la plaça de la Vila, on hi haurà plantats tots els gegants i capgrossos, una quarantena llarga de figures.

   

  A les 17:45h els grups musicals que acompanyen les diverses colles oferiran un concert de música tradicional i popular. A les 18:30h s’iniciarà la passejada que passarà pel carrer de Mar, el carrer Pietat, el passatge Maignon, l’avinguda Martí Pujol i el carrer dels Arbres fins a arribar a la plaça de la Plana. Tot seguit, cap a les 19:15h, tindrà lloc el moment àlgid de la festa: la XXI Mostra de Balls de Gegants.

   

  Enguany amb la participació de cinc colles vingudes d’arreu del país: els gegants de la Seu d’Urgell, els gegants de Rubí, els gegants de Santa Coloma de Gramenet, els gegants del Prat de Llobregat, els gegants de Sant Feliu de Llobregat i els Gegants de Matadepera. A més, també prendran part de la festa els gegants de les escoles Jungfrau i Lola Anglada, els gegants del barri de Pomar, els gegantons Tasi i Mariona porats pels alumnes de sisè de primària dels Salesians de Badalona, els gegantons de la Colla de Geganters de Badalona i els gegants de la Ciutat.

   

  Al llarg del mes de maig es poden veure els gegants i els capgrossos a la planta baixa de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1) i al CC del Carme (carrer de Francesc Layret, 78-82) amb motiu de l’exposició “Els Forjadors de la Festa”. A més, cal recordar que diumenge 14 de maig és el “Faldilles enlaire!”, un acte que aquest any arriba a la dotzena edició i on es podrà gaudir d’una tarda de ball i música amb els gegants i els capgrossos de Badalona.

   

  Els gegants també participaran al pregó d'aquest divendres, a la Nit de Sant Anastasi (dia 10 de maig al vespre) i a l’Ofici Solemne de Sant Anastasi (dia 11 de maig al migdia).