El Baldiri reclama el seu ascensor a través de l’art urbà

  0
  52
  IMG_6834.JPG

  16/09/2014 – Nens de l'escola, sota la ‘direcció’ d’una entitat artística de joves, han elaborat dos grans grafits al parc del Gran Sol de Llefià que fan referència tant a l’ascensor com a la lluita contra la supressió del P3.

  Tal i com es preveia fa algunes setmanes, el curs ha començat al Baldiri Reixac sense l’anhelat ascensor que Generalitat i Ajuntament van prometre fa uns mesos. Encara que l’acord de tots dos ens situaba les obres durant l’estiu que aviat deixarem i el funcionament de l’elevador a principis d’aquest període escolar 2014-2015, encara no hi ha ni rastre del nou equipament. Per això, ahir, després del primer dia de classe, la comunitat educativa del centre va organitzar un petit acte lúdico-reivindicatiu per demostrar que continuaran fent pressió.

   

  Nens i nenes del col·legi, sota la ‘direcció’ d’una entitat artística de joves anomenada Krear-T, han elaborat dos grans grafits al parc del Gran Sol de Llefià que fan referència tant a l’ascensor com a la lluita contra la supressió del P3 i a favor de l’educació pública en general. Després ‘d’inaugurar’ els murals i el curs escolar, es van dur a terme diferents tallers de pintura per als més petits.

   

  La Marina continua sense poder pujar al 1er pis

   

  La Marina és una de les moltes alumnes del Baldiri, però d’uns mesos ençà s’ha convertit en un dels petits símbols de la lluita del centre. La nena va en cadira de rodes degut a un tumor a la medul·la espinal i enguany passa a 1er de Primària, curs que s’imparteix a la primera planta de l’edifici. El problema és obvi: la Marina no hi pot pujar i la manca d’ascensor ha obligat a reestructurar la situació de les classes. Així doncs, un dels grups de 1er es troba ara situat a la planta baixa, entre els nens i nenes de parvulari. Tot i el canvi, hi haurà espais als quals Marina no podrà accedir, com ara la ludoteca o l’aula d’anglès.

   

  El Baldiri, de moment, continua sense notícies de l’ascensor. Segons expliquen des de l’AMPA, l’Ajuntament ha argumentat que els tràmits administratius s’han endarrerit, però que l’ascensor estarà disponible abans de finals d’any. El proper dilluns, la comunitat de l’escola té una reunió al Departament d’Ensenyament. Recordem que l’ascensor està cofinançat entre Generalitat i Consistori, un total de 50.000 euros d’inversió.