El govern local proposa baixar l’IBI per contrarrestar la pujada cadastral de l’Estat

  0
  Foto de Javi (1).jpg

  09/12/2016 – El govern anuncia que presentarà la rebaixa d’urgència al proper Ple municipal per poder congelar l’impost el 2017.

   

  L’Ajuntament de Badalona ha decidit modificar d’urgència el tipus d’impost de béns immobles (IBI) per contrarestar l’aprovació divendres passat per part del Consell de Ministres del Govern espanyol les revisions cadastrals a aplicar als diferents municipis de l’Estat.

   

  En el cas de Badalona aquesta pujada cadastral serà d’un 4% en tots els immobles, el que hagués suposat un augment de l’IBI del 4%. El regidor d’Hisenda, José Téllez, ha criticat que es tracta d’una “pujada no anunciada a la ciutadania” i que tampoc ha estat avisada “amb prou temps als ajuntaments”, tot i tenir un “efecte directe i molt important en la ciutadania”. 

   

  Aquestes pujades cadastrals es deuen a una ponència cadastral que a Badalona data del segle passat, de l’any 1998. El consistori badaloní ja va iniciar contactes amb els grups municipals l’any passat per tal de redactar una nova ponència cadastral de la ciutat que eviti aquestes pujades lineals i permeti una millor i més actual tributació d’aquest impost, sense obtenir una resposta satisfactòria, apunta l’executiu.

   

   “Aquesta nova pujada obliga altre cop a posar sobre la taula la necessària revisió cadastral de Badalona, i el govern demana responsabilitat a la resta de grups municipals per tal de podar-la dur a terme”, manifesten. La baixa del 4% de l’IBI haurà de comptar amb el suport d’una part de l’oposició; com a mínim, del PSC, amb qui el govern ja va pactar l’aprovació inicial de les ordenances de l’any vinent.