El govern prioritzarà la negociació del pressupost amb PSC i CiU

  0
  20161222_124547.jpg

  11/01/2017 – L'executiu ha anunciat més detalls sobre la proposta inicial, que augmentarà el pressupost de l'Ajuntament en tres milions.

  Després de la pausa política de Nadal, govern i oposició reobren aquesta setmana la negociació per intentar arribar a un acord per aprovar el pressupost municipal de 2017. Consolidar els augments de les partides socials per les quals es va apostar el 2016, com ara beques menjador o assistència domiciliària, entre d'altres, és un dels objectius.

   

  El regidor d'Hisenda, Jose Téllez, ha avançat que l'ambient de negociació està obert i és positiu, però afirma que prioritzaran aconseguir apropar posicionaments, sobretot, amb PSC i CiU, amb els quals van arribar a acords el passat any.

   

  Un pla contra la vulnerabilitat d'un milió d'euros centrat en la lluita contra els desnonaments i en augmentar la distribució d'aliments i les ajudes a la infància és una de les novetats de la proposta de pressupost 2017. Uns comptes que volen augmentar en un 24% les subvencions a les entitats d'acció social del territori i que multipliquen per sis les polítiques contra la violència masclista, fins a més de 250.000 euros.

   

  Increment del foment de l'ocupació

   

  També s'incrementen en 700.000 euros els plans d'ocupació i en 300.000 la despesa en educació, partides que superarien els 2,5 milions d'euros. El govern subratlla altres augments com ara el de Cultura, Joventut, gestió d'instal·lacions esportives i espais naturals, així com de la Guàrdia Urbana, que experimentarà aquesta anunciada reestructuració.

   

  L'aprovació del pressupost ordinari de 2017 anirà acompanyada de l'annex d'inversions en el qual es veurà reflectit el procés participatiu que es va tancar el passat novembre. La idea és que la proposta de pressupost acordat es presenti públicament a finals de mes i que l'aprovació inicial sigui la segona quinzena de febrer.