El Museu del Còmic començarà a caminar al setembre

  0
  37
  museu.JPG

  26/07/2013 – Generalitat, Ajuntament, il·lustradors i professionals del còmic constituiran al setembre el grup encarregat d'elaborar la col·lecció del Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració.

  El Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Badalona, l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), i la Federació d’Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) iniciaran aviat les tasques per constituir la col·lecció del Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració (CACI). El grup es formarà el mes de setembre i treballarà en l’elaboració de la col·lecció, que comptarà amb fons d’institucions públiques i d’altres de titularitat privada, a més de les aportacions de col·leccionistes i autors.

   

  Reunides totes les parts, també s’han compromès a decidir la fórmula jurídica més adient per gestionar el centre. Per fer sostenible el projecte econòmicament, es combinaran recursos aportats per les institucions públiques, aportacions de patrocinadors privats i ingressos propis que sigui capaç de generar el centre.

   

  El museu serà un espai expositiu d'obra gràfica d’il·lustració i còmic, amb originals representatius de totes les èpoques, procedències geogràfiques i estils. A més, el CACI comptarà amb activitats de caràcter pedagògic i amb espais interactius, i serà un punt de trobada de creadors i professionals amb els sector audiovisuals i d’oci interactiu.

   

  El PSC celebra el pas però exigeix lideratge municipal

   

  El PSC valora molt positivament l’avenç que suposa pel projecte del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya que s’hagi acordat iniciar les tasques per constituir la col·lecció que serà la base patrimonial del projecte. Tot i aquest avenç, el PSC continua reclamant que l’Ajuntament es cregui el projecte i assumeixi el seu lideratge. En paraules del president del socialista, Jordi Serra, “l’acord és un primer pas, ara cal avançar i cal que el govern municipal del PP no continuï a remolc de les altres institucions i assumeixi la iniciativa”.