El Ple del Consorci BDN Sud aprova 2,3 milions d’euros de pressupost

  0
  47
  IMG_2286.JPG

  13/07/2012 – Tot i que l'aportació d'Ajuntament i Generalitat és de 800.000 euros, la captació de recursos externs i privats i els estalvis produïts per la bona gestió de l'entitat socioeducativa permeten ampliar els recursos en casi 300.000 euros respecte del curs passat.

  El Plenari del Consorci Badalona Sud, encapçalat pel conseller de Salut, Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i amb l’absència de l’alcalde Garcia Albiol, va aprovar dimecres el pressupost i els plans relatius al 2012. L’entitat que impulsa ajudes socials i integració entre els veïns i veïnes de Sant Roc, El Remei, Artigues i Congrés tindrà enguany un sostre de 2.311.868 euros per desenvolupar diferents projectes socioeducatius.

   

  Tot i que les subvencions aportades per l’Ajuntament i la Generalitat, principals organismes sustentadors del consorci, han disminuït des de el 2010, quan la xifra va traspassar els dos milions d’euros, l’entitat ha sabut equilibrar la balança gràcies a una gran capacitat de captació de finançament extern i una gestió molt eficaç.

   

  L’administració pública dota aquest 2012 d’uns 800.000 euros al consorci, que afegirà 460.000 euros més provinents d’estalvis que l’entitat ha anat fent any rere any, preveient que l’aportació de consistori i govern autonòmic aniria descendint degut a la crisi. Un problema que es planteja de cara al futur més pròxim, no obstant, és que aquesta font de romanents es va esgotant i, malgrat l’estalvi i les bones maneres, la ‘butxaca’ del consorci es va buidant, cosa que comportarà una disminució dels recursos anuals en els propers cursos.

   

  D’altra banda, l’organisme socioeducatiu situat a Sant Roc preveu atraure més d’un milió en concepte de co-finançament de projectes i de fonts externes com Obra Social ‘la Caixa’, Fundació Roca i Pi o la Fundació Pere Closa. Les aportacions externes i privades han estat claus pel bon funcionament del consorci en 2011 i 2012: l’any passat es van rebre més de 700.000 euros i, enguany, quasi la meitat del pressupost no prové directament d’Ajuntament i Generalitat.