El Ple reprova “l’abús” de Garcia Albiol de la comunicació institucional

  0
  23
  Ple ordinari 27 maig.JPG

  30/05/2014 –

  El Ple municipal de dimarts va viure un capítol de debat poc habitual en el que els grups de l’oposició van ‘renyar’ l’alcalde Xavier Garcia Albiol pel que consideren un ús inadequat de la comunicació institucional de l’Ajuntament de Badalona. PSC, CiU i ICV-EUiA van presentar dues mocions per reprovar “la utilització partidista feta pel govern municipal dels mitjans públics” i crear un reglament de les comunicacions de l’Alcaldia per evitar “una presència excessiva, desproporcionada i poc justificable de textos i fotografies de l’alcalde de Badalona en publicacions de tota mena adreçades a la ciutadania”.

   

  El president socialista, Jordi Serra, afirmà que l’excés ve de lluny, però que en campanya electoral “s’ha vessat el got”, i així ha quedat palès per les tres resolucions de la Junta Electoral en tres qüestions diferents. “Des d’ara fins al proper maig, veurem la seva cara a tot arreu”. El líder de CiU, Ferran Falcó, va espetar que “hi ha uns límits” i va demanar a Albiol que “deixi de fer el cafre”. El convergent va reivindicar que, si posa la seva foto a totes les notícies o esdeveniments positius, també ho faci a les multes o als impostos a la ciutadania. “Frenin. Deixin de confondre partit amb institució”. L’ecosocialista Carles Sagués, per la seva part, va titllar l’ús comunicatiu “d’abús” i “autoritari”, ja que, recorda, Albiol va suprimir la tradicional columna dels grups municipals al butlletí de les Festes de Maig per deixar el seu en solitari.

   

  Des del govern local van apuntar que exerceixen el seu “dret i obligació d’informar als ciutadans”. L’alcalde va argumentar que són un govern “molt actiu” i, en conseqüència, han de “comunicar molt”. “Si et quedes a un despatx i no crees notícies, comuniques poc; si ets actiu i en crees moltes, comuniques molt”. Tanmateix, la tinent d’alcalde Maritxu Hervás va criticar les tres resolucions de la Junta Electoral contra tres accions municipals que van ser prohibides i va afirmar que dues persones de l’organ regulador tenien “relació amb partits polítics”, un comentari que els grup de l’oposició van qualificar de “molt greus”.