El PSC fa un recull dels desperfectes de la via pública i posa en entredit l’acció de govern

  0
  64
  banc caritg.jpg

  06/09/2016 – Els socialistes estan elaborant una llista de "punts negres"; des d'Espais Públics reivindiquen que es duen a terme 100 actuacions mensuals.

  Les reivindicacions no descansen ni les setmanes més caloroses i tranquiles d'estiu i a Badalona el manteniment de la via pública ha tornat a estar al punt de mira. Aquest cop qui apuntava era el PSC, que ha anunciat l'elaboració d'una llista de “punts negres” de la ciutat que necessiten actuacions de manteniment i reparació d'urgència.

   

  Es tracta d'un mapa, del que els socialistes començaran a fer difusió aviat i entregaran un document al govern durant aquest mes de setembre, on es reflexteixen carrers, places, parcs i altres indrets del municipi que es troben deteriorats o en mal estat de conservació. Expliquen fonts del partit que és fruit d'un treball de visites i recorreguts per tots els barris de la ciutat, així com de converses amb veïns i entitats els darrers mesos. El primer secretari i president del grup municipal, Àlex Pastor, considera que hi ha masses punts en els que “manca manteniment” i que “el govern ha d'actuar”.

   

  De fet, el PSC ofereix des d'aquest dilluns un correu i un número de telèfon perquè els veïns enviïn aquelles reclamacions que creguin que calen al seu barri.

   

  Més de 100 actuacions mensuals

   

  El regidor d'Espai Públic, Francesc Duran, veu “en positiu” l'acció del PSC i afirma que ja acostumen a estar en contacte quan sorgeixen qüestions rellevants de manteniment o reparació en algun punt de la ciutat, però diu no poder valorar la llista de punts negres perquè encara no disposen d'ella. “L'analitzarem quan ens la facin arribar, però segur que la majoria o molts d'ells ja estan anotats per treballar-hi”, manté el responsable del manteniment dels carrers.

   

  Duran admet que hi ha molts punts de la ciutat que necessiten mà d'obra, i que aquesta situació prové d'una “disminució del pressupost de la via pública i el seu manteniment el darrer mandat”. Per això, assegura, “el pressupost ha augmentat totes les partides de manteniment entre un 20 i un 70%” i el pla d'inversions destina un 40% dels recursos a manteniment. Un indicador, diu, de la reducció de manteniment dels darrers anys és que l'anterior govern va inaugurar nous parcs infantils però va descuidar els ja existents.

   

  El regidor d'Espai Públic sosté que l'Ajuntament escomet una mitjana de 100 actuacions mensuals arreu de la ciutat, de diferent envergadura, i que està dedicant més recursos que els darrers anys a posar al dia la ciutat. D'altra banda, avança que s'impulsaran campanyes de coresponsabilitat amb la ciutadania per cuidar l'espai comú i per informar sobre els efectes econòmics del vandalisme. “Cada contenidor cremat són centenars o milers d'euros que no podem destinar a arreglar una vorera”.