El teatre torna al Zorrilla i el Principal després de dues setmanes de curtmetratges

  0
  45
  teatre a peu pla.jpg

  04/11/2016 – Doble funció aquest cap de setmana als escenaris municipals.

  Les obres de teatre tornen aquest cap de setmana al Zorrilla i al Principal, després de 10 dies de projeccions de la mà del Festival Filmets. Aquest divendres, a les 21h, el Principal acollirà una funció de 'Vespres de la beata verge', amb Oriol Genís i Guillem Gefaell, d'Antonio Tarantino, segurament un dels dramaturgs europeus contemporanis més interessants i alhora més desconeguts a casa nostra.

   

  Tarantino afronta les tragèdies de l'individu contemporani des del compromís ètic i polític més exigent, sense dogmatismes i amb una grandesa d'esperit humà que defuig totes les banalitzacions derivades de la societat de consum i de les rigideses intel·lectuals. Vespres de la Beata Verge posa en escena un pare que ha anat a un dipòsit de cadàvers per identificar el cos del seu fill, que s'ha suïcidat. A través de la veu d'aquest home, recorrem les últimes converses que van tenir pare i fill abans de la mort d'aquest darrer, i assistim a un procés de redempció a través de la veu del pare, el qual reinterpreta la realitat del
  suïcidi, i fa entrar el noi en una dimensió poètica que d'alguna manera cobreix el buit de l'absència.

   

  Teatre amateur, diumenge

   

  Diumenge tornarà a ser el moment del teatre amateur local amb 'Aurora, Teresa, Lliberta…', un espectacle original de Teatre a Peu Pla. L'obra comença durant la Setmana Tràgica, amb unes dones dedicades a les feines de la llar, i acaba quan cadascuna d'elles té una professió. Entremig hi ha la guerra, els abusos de la postguerra, el reviscolament de finals dels seixanta, l'homenatge a Pompeu Fabra de 1968 i les festes populars dels primers ajuntaments democràtics. El 1909 les filles dels treballadors no calia que anessin a l'escola i durant els anys cinquanta gairebé només anaven a la universitat les filles de famílies amb bona posició social. Amb l'escolarització obligatòria dels anys setanta, les dones s'incorporen progressivament a tots els àmbits de la societat i l'Aurora, la Teresa i la Lliberta hi formaran part. Diumenge, a partir de les 19h, al Zorrilla.