Els pescadors locals, greument perjudicats per la brutícia de les platges

  0
  pescadors.JPG

  19/10/2013 – Els residus sòlids els hi fan malbé les xarxes i la brutícia en general perjudica l'activitat degut a la pèrdua d'espècies marines.

   

  La brutícia de les platges de Badalona no ha estat ni és només un problema per als banyistes. La repercussió més greu la pateixen els pescadors locals, les xarxes dels quals es veuen plenes de residus sòlids al acabar la jornada i, en moltes ocasions, trencades. Des de la confraria badalonina expliquen que, a més, es van perdent poc a poc espècies i tot plegat afecta molt negativament a la seva activitat. De fet, diuen, alguns pescadors han anat marxant.

   

  La diputada al Parlament d’ICV-EUiA Hortensia Grau ha visitat aquesta setmana la confraria, després que els representats de l’entitat manifestessin la seva preocupació al grup municipal.

   

  “Tot i conèixer el problema és impactant veure els contenidors plens de desenes de quilos de deixalles i brutícia, recollides pels pescadors a les nostres aigües”, declara el president local ecosocialista, Carles Sagués.

   

  Sagués considera que “es tracta d’una problemàtica que afecta molt directament a una activitat econòmica com és la pesca, però també al medi ambient i als milers de persones usuàries de la platja.”

   

  Des de la coalició expliquen que, després de parlar amb els pescadors, sospiten que el problema podria derivar de les retallades que ha patit l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la conseqüent pèrdua de rendiment de la depuradora del Besòs, que no funciona a la seva màxima capacitat i que no filtra tot el què hauria de filtrar.

   

  La solució, diuen, passa per una neteja i manteniment adequats per part dels serveis de l’Ajuntament, però  ha d’anar més enllà de les competències municipals. Per això el grup municipal d’ICV-EUiA ha demanat  la intervenció del seu grup parlamentari, per tal que faci les actuacions oportunes davant el Govern de la Generalitat. Així mateix, la coalició local presentarà una moció al Ple els propers mesos per buscar una lluita unànime contra aquest problema.