ERC demana a l’Estat pressupost per ampliar el passeig Marítim cap a Montgat i Sant Adrià

  0
  IMG_0233.JPG

  17/05/2017 – Diferents millores del front litoral protagonitzen les esmenes dels republicans, que també proposen recuperar el soterrament del tren.

  Esquerra Republicana de Catalunya reclama a l'estat que incorpori en el seu pressupost 2017 la inversió de 18.000.000 d’euros en l’ampliació del passeig marítim de Badalona, fins al terme municipal de Montgat, així com entre el port i Sant Adrià de Besòs, els dos àmbits pendents d'aquesta infraestructura estratègica. En aquest sentit, s'ha reclamat la descontaminació dels terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de “Legia Conejo”, amb una inversió estimada de 150.000€.

   

  En relació al front marítim, els republicans també han reclamat l'impuls d'un projecte d'estabilització de les platges de la ciutat, amb una despesa de 8.000.000€ per reforçar el front litoral, mitjançant la construcció d'espigons per garantir la conservació de la sorra de les platges, així com la qualitat mediambiental de l'aigua.

   

  Aquestes són algunes de les esmenes presentades per la secció local a través del grup parlamentari al Congreso. ERC considera que Badalona pateix un important dèficit d'inversions en infraestructures i equipaments que són competència exclusiva de l’Estat espanyol i que no han estat considerades en aquests pressupostos.

   

  Recuperar el soterrament del Rodalies

   

  En l’àmbit de l’habitatge i l’emergència habitacional, ERC demana al govern espanyol que incrementi les partides destinades a polítiques d'habitatge en 1.000.000€ a la ciutat. En relació a les infraestructures, es demana a l'Estat que reprengui el projecte de soterrament de la línia de ferrocarril que inclou la modificació del seu recorregut cap a l'interior del municipi, una reivindicació històrica de la ciutat. En concret, ERC reclama que s'entomi aquest 2017 un projecte constructiu pel trasllat, que permetria valorar-ne la viabilitat i el cost estimat.

   

  En l’àmbit de la cultura i el patrimoni, demanen que l’Estat contribueixi a la museïtzació dels antics refugis antiaeris i les bateries navals del Turó d'en Caritg amb 300.000 euros i a la rehabilitació de la masia de Ca l’Andal amb 1.000.000 d’euros. Els republicans consideren que tant un equipament com l’altre mereixen atenció a causa del seu potencial i innegable interès en clau de cohesió cultural i patrimonial de la ciutat. A més, el govern de l’Estat ha de destinar en els contractes d'obres públiques una partida d'almenys l'1% a treballs de conservació o enriquiment del Patrimoni Cultural.