ERC denuncia el PP per aturar la construcció del monument en memòria de l’alcalde Frederic Xifré

  0
  146

  El nou equip de govern ha aturat els darrers tràmits al·legant que el monument és “massa car”

  Esquerra Republicana (ERC) de Badalona ha denunciat el govern del Partit Popular perquè es planteja fer marxa enrere a la instal·lació del monument en memòria de l’alcalde Frederic Xifré. Esquerra Republicana considera que darrera d’aquesta decisió del govern municipal s’hi amaga un biaix ideològic. Alex Montornès, president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha afirmat que “Al·legar que el monument és massa car, és una excusa que amaga la ideologia reaccionària del Partit Popular”.

  Segons explica ERC, el Ple de Badalona va aprovar l’any 2022 un nou pressupost d’inversions – amb els vots favorables del Partit Popular – que incloïa una partida de 100.000€ per dissenyar, construir i instal·lar el monument. Finalment, el cost total és de 86.000€, un 14% inferior del que es va pressupostar. Des de la regidoria de Cultura, Esquerra Republicana va treballar per fer realitat el monument construint un consens entre el Museu de Badalona, l’Associació Cultural Alcalde Xifré i la familia de l’Alcalde assassinat. L’1 d’abril de 2023, el Museu de Badalona va acollir la presentació del projecte del monument que aniria a càrrec de l’escultor Pere Coll.

  El govern sortint va deixar la feina enllestida amb els informes corresponents favorables per part dels tècnics i de la intervenció municipal. El nou govern havia de formalitzar l’encàrrec i instal·lar el monument. Uns tràmits que no es van poder realitzar abans de les eleccions pel retard en la liquidació dels comptes de l’Ajuntament de Badalona, un pas necessari per poder finançar la partida d’inversions destinada al monument.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí