Es continua indagant l’origen de la brutícia que assola la platja de Badalona

  0
  65
  marnet.gif

  11/07/2013 – La costa badalonina ha començat la temporada de bany amb més residus flotants del que és habitual; l'Ajuntament creu que podria tractar-se d'un problema de depuradores.

  Fa uns dies que la presència de brossa a les platges de Badalona és una constant a la que ningú aconsegueix donar una resposta exacta. L’alcalde Xavier Garcia Albiol considera “inadmissible la situació d’aparició de sòlids surant que afecta a la platja de Badalona des de fa uns dies”. Per aquest motiu, reclama a les administracions competents que resolguin aquest problema. “Portem molts dies parlant amb les administracions competents tant pel tema de depuradores -Àrea Metropolitana- com per les aigües litorals -Agència Catalana de l’Aigua- i encara no ens han aclarit res respecte a aquesta situació que estem patim a Badalona”.

   

  A primera hora del matí, si no bufa el vent de llevant, les aigües es troben netes; però a mig matí i cap a la tarda, fonamentalment, apareixen sòlids en gran quantitat, sobretot plàstics i residus d’higiene personal, que fan que el bany esdevingui “desagradable”, que en alguns casos fins i tot no estan ni triturats i que arriben des del Maresme, expliquen des del govern municipal.

   

   

  La regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, ha aclarit que les analítiques setmanals de la qualitat microbiològica de l’aigua constaten un estat “excel·lent” de la mateiax i que “no hi ha presència de bacteris fecals”. La regidoria de Medi Ambient controla setmanalment la qualitat de l’aigua de bany mitjançant la recollida de quatre mostres d’aigua que s’analitzen al propi laboratori municipal.

   

  Davant de la situació dels darrers dies, s'ha pres la decisió d’ampliar les hores de servei de l’embarcació que recull habitualment a les platges de Badalona els sòlids surants. Des del 6 de juliol, l’horari de recollida s’ha ampliat a la tarda i es fa de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores.

   

  A més l’Ajuntament també ha posat en coneixement de l’Àrea Metropolitana, encarregada de la neteja de la sorra, la necessitat de reforçar la neteja en el trencant d’onada on s’acumulen alguns sòlids que arriben de l’aigua.

   

  'Picabaralla' entre Garcia Albiol i l'alcalde de Mataró

   

  La inusual i desagradable situació no s’ha quedat aquí, però. A principis de setmana, l’alcalde Garcia Albiol va explicar que la presència de residus podria derivar d’algun mal funcionament de la planta depuradora de Mataró. A la capital del maresme no han agradat les declaracions i el seu batlle, Joan Mora (CiU), ha lamentat les paraules d’Albiol. Mora assegura que la depuradora, que no depen del municipi, funciona bé, i que l’alcalde badaloní ha tacat el nom de Mataró sense cap motiu ni prova.